Nieuw wereldafstandsrecord voor de Kangoo ZE-H2, een licht elektrisch voertuig met een range extender van Symbio FCell

PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Het elektrische lichte voertuig van Renault legde 367 kilometer af in 10 uur en 36 minuten, met een standaard batterijlading van 22 kWh en met 1,8 kg waterstof voor de Symbio FCell brandstofcel range extender, `s nachts op een gemengd traject in stedelijke en semi-stedelijke gebieden, met ingeschakelde verlichting en verwarming. Dit komt neer op een gemiddelde snelheid van 35 km/u, in de werkelijke verkeersomstandigheden van een grote stad.

De bestuurders van het voertuig waren Axelle Kirtsch en Tanguy de la Rochette van Cetup, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 24/7 transportdiensten. Het voertuig behoort tot de operationele vloot van Cetup, bestaande uit Kangoo ZE-H2. Het had reeds 28.000 gebruikskilometers gecumuleerd. Dit record werd officieel bevestigd door dhr. N'Kaoua, gerechtsdeurwaarder in Grenoble.

"Dit nieuwe record toont de relevantie van deze oplossing voor ons bedrijf", aldus Jean-Pierre Capossele, CEO van Cetup. << Deze voertuigen bieden dezelfde beschikbaarheid en flexibiliteit als klassieke benzinevoertuigen. Bovendien liggen de totale eigendomskosten zeer dicht in de buurt van de dieselversie van de originele Renault Kangoo, en wij hebben winstgevendheid bereikt met de Kangoo ZE-H2 met zero emissie, met name voor activiteiten in Parijs >>.

Fabio Ferrari, oprichter en General Manager van Symbio FCell: << Zulke indrukwekkende prestaties bereiken met een eerste generatie voertuig dat afgeleverd werd in januari 2015 is opmerkelijk. De nieuwe versies van onze Kangoo ZE-H2, die momenteel in productie zijn, verminderen het waterstofverbruik nog meer. Daarnaast zal een nieuwe optie van 700 bar ons dicht in de buurt brengen van de afstandsmijlpaal van 500 km >>.

Van 1 t/m 16 oktober zal op de Paris Motor Show, stand 2018, gang A - paviljoen 3, een Kangoo ZE-H2 worden tentoongesteld, behorende tot de waterstofvloot van Cetup.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160929006237/nl/

Contacts

Contactpersonen voor de pers:

Symbio FCell

Pierre-Yves Le Berre, +33 6 8382 3002

pierre-yves.le-berre@symbiofc ell.com

of

Cetup

Laurence Capossele, +33 4 3802 2300

(laurence.capossele@cetup.com)