WISeKey International Holding tekent een memorandum van overeenstemming met Indiase investeerders om een joint venture (WISeKey India) op te richten om IoT en cybersecurity in de Indiase markt uit te breiden

ZUG, Zwitserland & GENEVE & NEW DELHI-(BUSINESS WIRE)- WISeKey International Holding Ltd (WIHN.SW) ("WISeKey") en een groep succesvolle ondernemers die meerdere bedrijven in India en de VS hebben opgericht en verkocht hebben vandaag een memorandum van overeenstemming getekend om een joint venture op te richten om het WISeKey IoT and Cybersecurity Platform op de Indiase markt in te gaan zetten.

WISeKey is tot een overeenkomst gekomen die zal resulteren in de lokalisatie van WISeKey's Cybersecurity Platform in India om diverse markten zoals IoT, Cybersecurity en de verificatie van objecten te bedienen. Dit biedt Indiase klanten - zowel bedrijven als individuen - betrouwbare identiteiten voor IoT-objecten en mobile apparaten, en stelt hen in staat beveiligde online transacties met vertrouwen uit te voeren, de identiteiten van anderen en de identiteiten van de IoT-infrastructuur waarop de transacties worden uitgevoerd via een gelokaliseerde Root of Trust van het Indiase ecosysteem te vertrouwen. Onder de segmenten die profiteren van het WiseKey platform vallen telecommunicatie, productie en detailhandel waaronder e-commerce.

Bepaalde voorwaarden van de WISeKey India joint venture blijven vooralsnog onderhevig aan de uiteindelijke goedkeuring door alle partijen, en dienen snel te worden afgerond en naar verwachting worden ze tijdens de economische topconferentie van India in oktober aangekondigd.

Onder de oprichting en het inzetten van de WISeKey India joint venture maatschappij omvat onder andere de ontwikkeling van een complete Root of Trust en een Public Key Infrastructure ('PKI') voor WISeKey India, met inbegrip van een wereldwijd vertrouwde certificeringsinstantie onder de "Digital India Vision," een campagne die is gelanceerd door de Indiase regering die belangrijke initiatieven heeft genomen om het land 'e-ready' te maken door diverse e-governance implementaties in het hele land op te starten zoals automatisering van de inkomstenbelasting, paspoort, vennootschapsrecht, e-procurement (inkoop) en bieden etc. De Public Key Infrastructure is de backbone voor deze initiatieven.

Volgens de voorwaarden de joint venture maakt WISeKey een WISeKey Cryptographic Root of Trust in India aan voor IoT-fabrikanten en -chipmakers waarmee ze op hardwareniveau digitale certificaten op hun chips kunnen zetten om de communicatie te versleutelen en het apparaat te verifieren. Het eerste project, voor het gebruik van halfgeleiders IoT-chips en asymmetrische sleutels voor de verificatie van een zeer groot aantal producten die worden ingezet in het land, is al in ontwikkeling.

WISeKey zet op dit moment grootschalige IoT digitale identiteiten in voor objecten waaronder horloges, sensoren, mobiele telefoons, laptops en wearables met zijn Cryptographic Root of Trust en VaultIC(c) halfgeleiders IoT-technologie. Deze betrouwbare technologie integreert wearable technologie met betrouwbare verificatie en identificatie, in zowel fysieke en virtuele omgevingen, waardoor IoT en wearable apparaten veilige apparaten voor transacties kunnen worden. WISeKey heeft dit proces in de VS gepatenteerd en het wordt op dit moment gebruikt door veel IoT providers (voor meer informatie gaat u naar: patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1=wisekey&OS=wisekey&RS=wisekey).

De Root of Trust ("RoT") dient als een publieke root-sleutel (trust anchor) die door het besturingssysteem en toepassingen wordt herkend om de authenticiteit, de vertrouwelijkheid en de integriteit van online transacties te garanderen. Met de cryptografische Root of Trust ingebed in het apparaat kunnen de fabrikanten van IoT-producten code-signing certificaten een een cloud-based signature as-a-service gebruiken om interacties van de objecten en tussen objecten en mensen te beveiligen.

De OISTE-WISeKey cryptografische Root of Trust vormt de kern van deze strategie en wordt al sinds 1999 door meer 2,6 miljard desktops, browsers, mobiele apparaten, SSL certificaten en IoT-apparaten actief gebruikt. De OISTE WISeKey cryptografische Root of Trust is alomtegenwoordig en universeel, een pionier in de identificatie van objecten.

Geschat wordt dat de mondiale wearable markt in de komende vijf jaar op jaarbasis groeit met 35%. De snelle groei van het aantal 'connected' apparaten stuwt de verschuiving van de huidig traditionele mobiele betaalwijzen naar bijzonder veilige transacties van wearable apparaten met betrouwbare communicatie- en verificatietechnologie. Met WISeKey's cryptografische Root of Trust Trust en NFCTrusted(c) technologie kunnen deze wearable apparaten veilig betrouwbare betalingen en andere transacties uitvoeren.

WISeKey India gaat ook een mobiele applicatie- en dienstenplatform inzetten dat Near Field Communication (NFC) betaalfuncties, pre-paid diensten, e-coupons, en gerichte reclame biedt, maar ook het beheer van en de toegang tot persoonlijke gegevens door gebruikers mogelijk maakt.

Carlos Moreira, oprichter en CEO van WISeKey: "Wij willen graag dit memorandum van overeenstemming ondertekenen en een WISeKey India joint venture oprichten die zal dienen als de veilige IoT-infrastructuur die het land nodig heeft om miljoenen mensen en miljarden objecten te voorzien van een onderling uitwisselbare `omgeving' voor de identificatie, verificatie en machtiging tijdens online transacties. Deze samenwerking is in overeenstemming met de toezegging van WiseKey aan het World Economic Forum en het Clinton Global Initiative ( goo.gl/F0RW3) om in 2017 een miljard digitale identiteiten te hebben gerealiseerd."

Gary Gauba, serial entrepreneur met drie succesvolle exits in India en de VS naar de Fortune 500 die ook zetelt in de Raad van bestuur van de WISeKey Noord-Amerika: "Het instellen van de Indiase Root of Trust en Public Key infrastructuur (PKI) door WISeKey India gaat zorgen voor een spectaculaire stijging van het vertrouwen van zowel consumenten als bedrijven om online transacties uit te voeren".

Over WISeKey

WISeKey (SIX Swiss Exchange: WIHN) is een toonaangevend cybersecurity bedrijf dat door het World Economic Forum werd uitverkoren als Global Growth Company. WISeKey levert op dit moment grootschalige digitale identiteitsecosystems voor het IoT en is uitgegroeid tot een pionier van de beweging "4e industriele revolutie" die dit jaar werd gelanceerd tijdens het World Economic Forum in Davos. WISeKey's in Zwitserland gebaseerd Root of Trust Trust ("RoT") integreert wearable technologie zowel in fysieke als virtuele omgevingen met beveiligde verificatie en identificatie waardoor IoT en wearable apparaten veilige apparaten voor transacties kunnen worden. De Root of Trust ("RoT") dient als een publieke root-sleutel (trust anchor) die door het besturingssysteem en toepassingen wordt herkend om de authenticiteit, de vertrouwelijkheid en de integriteit van online transacties te garanderen. Met de cryptografische Root of Trust ingebed in het apparaat kunnen de fabrikanten van IoT-producten code-signing certificaten een een cloud-based signature as-a-service gebruiken om interacties van de objecten en tussen objecten en mensen te beveiligen. WISeKey heeft dit proces in de VS gepatenteerd en het wordt op dit moment gebruikt door veel IoT providers.

patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1=wisekey&OS=wisekey&RS=wisekey).

Disclaimer:

Dit persbericht bevat expliciet of impliciet bepaalde op de toekomst gerichte verklaringen betreffende WISeKey International Holding Ltd en zijn activiteiten. Dergelijke verklaringen bevatten bepaalde bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten, financiele toestand en prestaties van WISeKey International Holding Ltd aanzienlijk kunnen afwijken van de toekomstige resultaten en prestaties zoals uitgedrukt of geimpliceerd door dergelijke op de toekomst gerichte verklaringen. WISeKey International Holding Ltd verstrekt dit persbericht op deze datum en hoeft deze op de toekomst gerichte verklaringen niet te updaten, of die nu het gevolg zijn van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Dit persbericht vormt geen aanbod om te verkopen noch een uitnodiging van een bod om de schuldbewijzen te kopen, en vormt geen prospectus in de zin van artikel 652a of artikel 1156 van de Zwitserse Obligatiewetboek of een aanbieding in de zin van de regels voor notering van de SIX Swiss Exchange. Beleggers moeten vertrouwen op hun eigen evaluatie van WISeKey en zijn effecten, met inbegrip van de voordelen en de risico's ervan. Niets van hetgeen hierin is opgenomen is een belofte of voorstelling van de toekomstige prestaties van de WISeKey.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160930005315/nl/

Contacts

WISeKey:

Youmna Abisaleh, +41 22 594 30 40

Voor de marketing

(yabisaleh@wisekey.com)

of

Voor beleggers (United States)

The Equity Group Inc.

Lena Cati, 212 836-9611

(lcati@equityny.com)