Acht aanhoudingen bij grote politieactie


Acht aanhoudingen bij grote politieactie

Laatste update:
04-10-2016 | 10:34

Nijmegen, Almere, Amsterdam, Arnhem, Beuningen, Ewijk, , Rhoon, Vlaardingen, Zevenaar - De politie heeft dinsdagochtend in alle vroegte op diverse plaatsen in Nederland doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn zeven mannen en een vrouw aangehouden. Deze personen in de leeftijd van 36 tot 58 jaar
worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte.

Bij de politie was informatie binnengekomen wat resulteerde in het feit dat in mei 2015 werd gestart met een onderzoek. De politie heeft woningen in Almere, Amsterdam, Arnhem, Beuningen, Ewijk, Nijmegen, Rhoon, Vlaardingen en Zevenaar doorzocht.



Bij de doorzoekingen werden ondermeer administraties, gegevensdragers, kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen en werd beslag gelegd op twee auto's. Bij de politieactie waren ruim 100 politieagenten ingezet van diverse afdelingen.

Misdaad mag niet lonen

Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel,
tonen we dat misdaad niet loont. Het geld dat we afpakken kan niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.



Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.



fdv