Man licht gewond na schietincident


Man licht gewond na schietincident

Laatste update:
04-10-2016 | 10:33

Amsterdam - Een 42-jarige man is dinsdag 4 oktober 2016 licht gewond geraakt nadat op hem was geschoten op het Iwan Kantemanplein in Amsterdam Osdorp. Het schietincident vond rond 08.40 uur plaats, nadat het slachtoffer volgens getuigen uit een woning was gekomen en richting een auto liep.

agente bakent gebied af met afzetlint agente bakent gebied af met afzetlint

Het vuur werd op hem geopend nabij een schoolplein. Hierna rende hij via een doodlopende straat een woning in. Op het schoolplein raakte niemand gewond. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Vluchtvoertuig

De politie zoekt twee in het zwart geklede daders. Zij zijn op een scooter gevlucht richting de Pieter Calandlaan. Het vermoedelijke vluchtvoertuig is uitgebrand teruggevonden op het Ladogameerhof.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak. Rechercheurs hebben de omgeving van het schietincident afgezet voor sporenonderzoek. Wie het schietincident heeft zien gebeuren of andere informatie heeft die van belang is voor het onderzoek kan contact opnemen met
de politie in Amsterdam via telefoonnummer 0900-8844. Men kan ook via het tipformulier Informatie en/of beeldmateriaal delen met de politie.