Straatroven, getuigen gezocht


Straatroven, getuigen gezocht

Laatste update:
04-10-2016 | 13:45

Den Haag - Op vrijdag 16 september, tussen 13.30 en 13.45 uur, vond er een poging straatroof plaats op de Melis Stokelaan, ter hoogte van de Wolweversgaarde. Twee dagen later, op zondag 18 september, vond er een daadwerkelijke straatroof plaats bij een tramhalte op de Melis Stokelaan.

Bij de poging straatroof op de Melis Stokelaan, ter hoogte van de Wolweversgaarde, liep het slachtoffer, een dame op leeftijd, vlakbij een voetgangersoversteekplaats. Een jongen op een damesfiets naderde haar. Hij reed op de vrouw af en gooide zijn fiets tegen haar aan. Vervolgens probeerde
hij tevergeefs haar ketting van haar hals te grissen. Terwijl dit gebeurde, kwam de vrouw ten val. De jongen probeerde daarbij haar tas te pakken. Ook dit lukte niet, waarna de jongen er op zijn fiets vandoor ging.

Volgens een getuige zou twee dagen later, op zondag 18 september, een Hindoestaanse vrouw van haar halsketting zijn beroofd, terwijl ze bij een tramhalte stond te wachten. De politie wil graag in contact komen met het slachtoffer van deze straatroof.



Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de poging straatroof op 16 september, de daadwerkelijke straatroof of bent u het slachtoffer van de straatroof op 18 september, neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Uw informatie kan de politie helpen bij het opsporen
van de dader(s). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.