Agenda evenementen en marktconsultaties oktober 2016 | Rijkswaterstaat

Agenda evenementen en marktconsultaties oktober 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 22 september 2016- Laatste update: 22 september 2016 14:49 uur

Rijkswaterstaat gaat graag in gesprek met de zakelijke markt. Daarom zijn we steeds vaker te zien op beurzen en evenementen. Daarnaast organiseren we diverse marktconsultaties. Wat er in oktober op het programma staat, leest u in dit artikel.

Meditatieve interventies in professionele organisaties

Welke vormen van meditatie zijn bruikbaar om professionele communicatie en interactie te sturen? Hoe kunt u dit doen en welke positieve effecten kunt u verwachten? Deze vragen staan centraal tijdens de meditatieve bijeenkomst. Samen met wetenschappers, pioniers en managers gaan we op zoek naar antwoorden. Aanmelden kan tot 27 september via het aanmeldformulier Meditatieve interventies in professionele organisaties.

* Datum: 4 oktober

* Locatie: LEF Future center, Utrecht

Marktconsultatie Bemonstering van de chemische waterkwaliteit

Om aan meetverplichtingen te voldoen en waterbeheerders te ondersteunen, kent Rijkswaterstaat een chemisch meetnet voor gegevensinwinning. Bemonstering, transport en analyse worden hierbij steeds meer uitbesteed. Om de beheerlast zo klein mogelijk te maken, willen we toe naar slechts enkele brede contracten waarin werkzaamheden zijn gebundeld. U kunt meedenken over deze aanbesteding door voor 10 oktober de schriftelijke vragenlijst in te vullen.

Dag van de Duurzaamheid

Duurzaamheid is noodzakelijk, inspirerend en winstgevend. Hoe? Dat ziet u op 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden voor het 8e jaar duizenden activiteiten plaats, georganiseerd door particuliere, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

* Datum: 10 oktober

* Locatie: door heel Nederland

Netwerkmiddag BIDON

BIDON organiseert op 12 oktober een informatie- en netwerkmiddag voor alle geinteresseerden. Het programma BIDON ontwikkelt een gemeenschappelijke voorziening waarmee bodemonderzoeksgegevens zijn te delen en hergebruiken. Onderzoeken worden nu vaak door verschillende partijen gedaan op dezelfde plaats. Het delen van gegevens maakt werken in de grond makkelijker, goedkoper en veiliger. BIDON is een initiatief van netbeheerders en de overheid. Het programma werkt intensief samen met onder andere gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en bodemadviesbureaus.

* Datum: 12 oktober

* Locatie: Jaarbeurs Meetup, Utrecht

Week van Ons Water

Waterveiligheid: het is een van de kerntaken van Rijkswaterstaat. Elke dag weer zorgen we ervoor dat we in Nederland schoon water en droge voeten hebben. Tijdens de Week van Ons Water laten we samen met onze partners zien hoe we dit doen. Door heel het land vindt u evenementen, rondleidingen, lezingen en andere activiteiten.

* Datum: 12 tot en met 19 oktober

* Locatie: door heel Nederland

Infravation

Samen met De Bouwcampus, Bouwend Nederland, NL Ingenieurs het WOW-netwerk organiseert Rijkswaterstaat op 19 oktober de kennisdeelmiddag Infravation. Infravation is een transnationaal programma dat 9 innovatieprojecten financiert. Het doel: het verbeteren van de efficientie en verlaging van de life cycle-kosten bij aanleg en onderhoud van wegen en bruggen, en het beperken van de gevolgen voor het milieu. Tijdens de kennisdeelmiddag laten we de tussentijdse resultaten zien.

* Datum: 19 oktober

* Locatie: De Bouwcampus, Delft

Volledige agenda

Bekijk de pagina Beurzen en evenementen voor een compleet agendaoverzicht. Op de pagina Marktconsultaties vindt u meer informatie over geplande marktconsultaties.