Geheugen van agent laat hem niet in de steek


Geheugen van agent laat hem niet in de steek

Laatste update:
05-10-2016 | 11:05

Ede - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Ede op heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van poging inbraak in een woning aan de Hakselseweg in Ede.

De melder was wakker geworden van gebonk en zag verdachte personen bij de woning. Omdat een goed signalement van een van de verdachten werd doorgegeven en een gedeelte van het kenteken van een auto, kon de politie even later het drietal elders in Ede aanhouden. Op het kenteken wat was
doorgegeven aan de meldkamer sloeg een van de agenten aan. Hij wist wie er in reed en vervolgens werd naar het adres gegaan.



Daar troffen de agenten het drietal aan. Een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Twee verdachten kwamen net uit een kelderbox vandaan lopen. Een van hen had de autosleutel van de gebruikte auto in de zak. Ook da auto werd aangetroffen op het adres. In de kelderbox troffen de agenten
een koevoet, schroevendraaier en een hamer aan. Deze werden in beslag genomen voor nader onderzoek. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.



2016491292