Duurzaam Leven suf en saai? Juist leuk en logisch!


woensdag 5 oktober 2016 | 15:16 Laatst bijgewerkt: 5-10-2016 | 15:16

Overijssel barst van de groene ambities, in de tv-serie Het Groene Oosten leer je er alles over en zie je wat jij kunt doen. Woensdag 19 oktober om 19.20 uur start al weer het vierde seizoen van de serie waarin innovatieve en duurzame projecten in Overijssel op dynamische en soms ludieke wijze
worden uitgelicht. Ook dit seizoen bewijst presentator Andre van der Zee dat duurzaam leven niet saai of suf is maar juist heel leuk en logisch.

Milieuvraagstukken
Het Groene Oosten geeft heldere antwoorden op tal van milieuvraagstukken. Hoe schadelijk is lichtvervuiling? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie opwekken? En wat kunnen mensen doen om voedselverspilling en verdere uitputting van de aarde tegen te gaan?
In de rubriek `Van Troep Naar Top' laat interieurstyliste Marian Lunsing zien hoe je zelf van oude materialen weer mooie en bruikbare spullen kunt maken. Ook is er elke week een bruikbare tip van de afvalcoach voor een afvalloze toekomst.

Website en social media
Naast het tv-programma is er het online platform www.hetgroeneoosten.nl waar veel achtergrondinformatie is te vinden over de verschillende thema's. Op social media is Het Groene Oosten te volgen via facebook.com/HetGroeneOosten en Twitter @HetGroeneOosten.

Het Groene Oosten zie je vanaf woensdag 19 oktober wekelijks bij TV Oost om 19.20, 21.20 en 23.20 uur. De uitzending is terug te kijken via www.rtvoost.nl en www.hetgroeneoosten.nl.

Links:

Uitzending Het Groene Oosten
Het Groene Oosten (Still)
Het Groene Oosten (Still) Foto: RTV Oost
verberg media