Minister-president Rutte brengt werkbezoek aan Fairphone en NLR

Nieuwsbericht | 29-09-2016 | 14:43

Minister-president Rutte brengt woensdag 5 oktober een bezoek aan telefoonfabrikant Fairphone en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR). Het werkbezoek staat in het teken van duurzaamheid en innovatie.

Op uitnodiging van kennis- en netwerkorganisatie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (MVO Nederland) is de minister-president te gast bij de duurzame telefoonfabrikant, Fairphone. De directeur van Fairphone leidt de minister-president rond door zijn bedrijf. Na afloop vindt onder leiding van de directeur MVO Nederland een rondetafelgesprek plaats met diverse publieke en private partijen die samenwerken aan het zogeheten betonakkoord, een samenwerkingsverband over verduurzaming van de gehele betonketen.

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum verricht toegepast innovatief onderzoek voor de lucht- en ruimtevaartsector in binnen- en buitenland, met als doel de lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger en efficienter te maken. Tijdens een rondleiding worden diverse projecten en faciliteiten van NLR aan de minister-president gepresenteerd.