Jeugdpagina's website Rijkswaterstaat gelanceerd | Rijkswaterstaat

Jeugdpagina's website Rijkswaterstaat gelanceerd

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 05 oktober 2016- Laatste update: 05 oktober 2016 09:04 uur

Op onze website is er nu ook informatie te vinden speciaal voor kinderen. Dankzij de nieuwe pagina's is het voor kinderen, jong en oud, nog makkelijker om kennis te maken met het werk van Rijkswaterstaat. De informatiebehoefte van kinderen stond centraal bij het maken de pagina's.

Op de pagina's Rijkswaterstaat voor de jeugd wordt uitgelegd wat Rijkswaterstaat doet. Je vindt er materiaal voor presentaties, spreekbeurten en werkstukken, interessante weetjes en leuke filmpjes. Er is voor verschillende niveaus van alles te vinden: voor kleuters, basisonderwijs, voortgezet onderwijs en leerkrachten.

Inhoud pagina's sluit aan bij informatiebehoefte

Rijkswaterstaat ontvangt regelmatig vragen van kinderen, ouders en leerkrachten. Ook krijgen wij verzoeken voor geschikt materiaal voor bijvoorbeeld spreekbeurten. Met de nieuwe pagina's maken we de informatie voor onze jeugdige bezoekers makkelijk beschikbaar. De informatie op de verschillende pagina's is onder andere samengesteld op basis van binnengekomen vragen en verzoeken van kinderen bij de Landelijke Informatielijn. Op de pagina Veelgestelde vragen staan de vragen die het meest worden gesteld door kinderen, uiteraard voorzien van het antwoord.

Voordat de pagina's online zijn gegaan, hebben kinderen en docenten meegekeken en is hun feedback verwerkt in de pagina's. Op die manier sluiten we zo dicht mogelijk aan op hun wensen.