Fluor meldt dat financiering rond is van snelwegproject A27/A1 in Nederland

IRVING, Texas en AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Fluor Corporation (NYSE: FLR) heeft vandaag bekendgemaakt dat 3Angle B.V., een special purpose company (SPC) die bestaat uit Fluor, 3i Infrastructure en Heijmans Capital, en de Nederlandse regering de ondertekening van de financiele overeenkomsten voor het A27/A1-project, een publiek-private samenwerking, hebben afgerond. Het project heeft een totale waarde van meer dan $246 miljoen; dit omvat een beheers- en onderhoudsperiode van 25 jaar. Fluor zal zijn aandeel in het project boeken in het vierde kwartaal van 2016.

3Angle is verantwoordelijk voor de financiering, het ontwerp, de aanleg, het beheer en het onderhoud van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes en van de A1 tussen knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Fluor en Heijmans zullen ontwerp-, inkoop- en aanlegdiensten leveren (Engineering, Procurement, and Construction Management, EPCM) en in de exploitatiefase zullen ze werkzaamheden en onderhoud verrichten, waarbij ieder de helft voor zijn rekening neemt.

"Fluor en onze partners zijn blij dat de ondertekening rond is van de financiele overeenkomsten voor dit belangrijke project", aldus Hans Dekker, hoofd van de divisie Infrastructuur van Fluor. "We kijken ernaar uit om onze expertise op het gebied van publiek-private samenwerking bij het ontwerp en de aanleg van infrastructuur in te zetten om dit project op te leveren in overeenstemming met de kosten- en tijdsplanning."

De financiering bestaat uit een deel eigen en een deel vreemd vermogen. De lening wordt verstrekt door de DZ Bank AG, ING Belgium SA/NV, KBC Bank NV, de Nederlandse Waterschapsbank N.V. en de Sumitomo Mitsui Banking Corporation. De KBC Bank fungeert eveneens als tussenpersoon voor de financiers. De drie aandeelhouders van 3Angle hebben ieder een even groot deel van het eigen vermogen geleverd.

Rijkswaterstaat heeft het project opgestart om de veiligheid en doorstroom op de A27 en de A1 te verbeteren met inachtneming van de natuur in de omgeving. Bij het project wordt de A27 van twee naar drie rijbanen verbreed en de A1 krijgt vier rijbanen in beide richtingen, terwijl de capaciteit van de aansluiting van de A27/A1 met het knooppunt Eemnes wordt vergroot. De bouw moet eind 2018 zijn afgerond; daarna begint de onderhoudsperiode van 25 jaar.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is een wereldwijd actief bedrijf voor technische ontwikkeling, inkoop, fabricage, bouw en onderhoud dat in zes werelddelen kapitaal-efficiente installaties voor zijn clienten ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Al meer dan een eeuw bedient Fluor haar klanten door het leveren van innovatieve en geintegreerde oplossingen overal ter wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas), en het bedrijf staat nummer 155 op de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 18,1 miljard in 2015 en ruim 60.000 medewerkers verspreid over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg ons op Twitter via @FluorCorp.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerd bedrijf dat activiteiten combineert op het gebied van projectontwikkeling, woningbouw, andere bouw, infrastructuur en civiele techniek op het gebied van wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, Belgie en Duitsland en levert als technologiepartner expertise en concepten op verschillende markten. Onze constante focus op kwaliteitsverbetering, innovatie en geintegreerde oplossingen stelt ons in staat om toegevoegde waarde te genereren voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor particulieren, bedrijven en overheden. Met bijna 6.500 werknemers en bijna EUR 950 miljoen aan inkomsten in de eerste helft van 2016 bouwen wij aan de ruimtelijke contouren van morgen. Meer informatie vindt u op www.heijmans.nl.

Over 3i Infrastructure

3i Infrastructure is een in Jersey gevestigde beleggingsmaatschappij met vast kapitaal, genoteerd aan de Beurs van Londen en gereguleerd door de Jersey Financial Services Commission. Het bedrijf is een langetermijninvesteerder in infrastructuurbedrijven en -voorzieningen. De commerciele focus van het bedrijf ligt op economische infrastructuur en greenfield-projecten in ontwikkelde economieen, voornamelijk in Europa, door investering in werkmaatschappijen en projecten die langetermijnopbrengsten en kapitaalgroei opleveren. 3i Investments plc, een 100% dochteronderneming van 3i Group plc, is geautoriseerd en gereguleerd in het VK door de Financial Conduct Authority en treedt op als Investment Adviser voor 3i Infrastructure plc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161005006077/nl/

Contacts

Fluor Corporation

Mediarelaties wereldwijd

Brian Mershon, 469-398-7621

of

Brett Turner, 864-281-6976

of

Beleggersrelaties

Geoff Telfer, 469-398-7070

of

Jason Landkamer, 469-398-7222

of

Mediarelaties EAME

Janet Kearns, +44 1252 292039/+44 7802 373466