Amsterdam Marshals kampioen landelijke klasse


Honkbalvereniging uit Amsterdam Zuidoost behaalt titel zonder eigen veld

AMSTERDAM, 20161005 -- Op zaterdag 1 oktober 2016 is honkbalverenging Amsterdam Marshals eerste geworden in de landelijke 1e klasse pupillen. Het kampioenschap werd door Amsterdam Marshals behaald door op de laatste competitiedag van dit seizoen tweemaal te winnen van stadsgenoot Amsterdam Pirates. Het behalen van de kampioenstitel is een bijzondere prestatie. Amsterdam Marshals beschikt niet over een eigen honkbalveld. Bijna alle spelers spelen pas drie jaar honkbal en zijn gescout tijdens de naschoolse activiteiten van Club Marshals, een platform dat zich sterk maakt voor sport en beweging voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost.

[Foto: Amsterdam Marshals honkbal kampioen 1e klasse pupillen]

Amsterdam Marshals, opgericht in 2011 met als doel het opleiden van talent in Amsterdam Zuidoost, had volgens de oprichters Etienne Sandel en Victor Araya Lemaire voldoende talent voor een honkbalvereniging. Ze hebben gelijk gekregen. De talenten van Amsterdam Marshals staan inmiddels bekend om hun snelheid en winnermentaliteit, wat is gebleken in de eindstrijd om de titel.

Beslissend

Om het kampioenschap te behalen moest Amsterdam Marshals afgelopen zaterdag winnen. Mede-kanshebber op de titel Neptunes uit Rotterdam had op diezelfde dag gewonnen van Hoofddorp Pioniers. Met perfect honkbalweer en onder het toeziend oog van een goed gevulde tribune werd de eerste wedstrijd gewonnen met 4-15. Mede door uitzonderlijke homeruns van Jordis Kramer, Jefri Contreras en J’mar Callisté werd de kampioenstitel geclaimd door de tweede wedstrijd te winnen met 1-11.

Speciaal

Etienne Sandel is blij, maar vooral trots op zijn pupillen die hebben laten zien wat ze waard zijn. ‘Dit is het resultaat van ons passievol spel en hard trainen. Onze jongens verdienen het gewoon. Ik  heb respect voor alle teams, maar kampioen worden met de weinige middelen die we hebben, maakt een titel als deze echt speciaal.’

Geen eigen veld

Amsterdam Marshals beschikt niet over een eigen honkbalveld. De vereniging maakt gebruik van een aangepast voetbalveld van Bijlmer Sportpark, een veld dat niet geschikt is voor alle niveaus honkbal. Ze zijn genoodzaakt bij thuiswedstrijden gebruik te maken van het veld van bevriende honkbalverenigingen. ‘We hebben de afgelopen jaren ons best gedaan om een eigen veld en een clubhuis te krijgen. Het wil tot nu toe niet lukken, maar we gaan door’, zegt Etienne Sandel. ‘Echte kampioenen geven niet op!’

Amsterdam Marshals is een honkbalvereniging voor jongeren in de leeftijd van 6-14 jaar. De vereniging is actief in de Nederlandse competitie van de Koninklijke Nederlandse Base- en Softball Bond (KNBSB).  Naast honkbal biedt de vereniging slowpitch en beeball activiteiten.