(Her)benoemingen leden Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken

Nieuwsbericht | 07-10-2016 | 15:15

Mevrouw dr. S.A. Bonjour wordt lid van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ). De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Mevrouw dr. mr. T. de Lange en de heer M.A. Beuving worden voorgedragen voor herbenoeming.

Mevrouw Bonjour is als universitair docent werkzaam op de Universiteit van Amsterdam bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Haar onderzoek ligt op het terrein van het Nederlandse en Europese integratie- en immigratiebeleid. Haar expertise is specifiek gelegen op de deelgebieden gender, gezinsmigratie en inburgering.

Mevrouw De Lange is als universitair docent bestuurs- en migratierecht werkzaam op de Universiteit van Amsterdam bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zij heeft in diverse functies ruime ervaring opgedaan op het terrein van het vreemdelingenrecht. De sociaal-economische relatie tussen arbeidsmarkt en migratievraagstukken heeft haar speciale wetenschappelijke aandacht.

De heer Beuving is vele jaren op het uitvoeringsniveau van het vreemdelingenbeleid werkzaam geweest. Hij heeft onder meer gewerkt als Korpschef van de politie, waarbij hij verantwoordelijk was voor de vreemdelingenpolitie. Als Commandant van de Koninklijke Marechaussee was hij verantwoordelijk voor de grensbewaking en het uitvoeren van uitzettingen. Daarnaast is hij voorzitter geweest van de managementboard van Frontex (het Europese grensagentschap).

De benoeming van mevrouw Bonjour gaat in op 1 oktober 2016 en de herbenoemingen op 1 december 2016. Alle benoemingen gelden voor een periode van vier jaar.

De ACVZ is een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering en het parlement gevraagd en ongevraagd adviseert over vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid. De commissie onderzoekt beleid en wetgeving en geeft aan waar verbeteringen mogelijk zijn. De ACVZ brengt praktische adviezen uit die gericht zijn op het oplossen van bestaande en te verwachten problemen.