Zwitserse universiteit komt met MBA ICT in business in Nederland


Rijswijk, 20161010 -- De Zwitserse universiteit UBIS (University of Business & International Studies, Genève) introduceert in samenwerking met de Nederlandse opleider CAI uit Rijswijk een unieke Executive master MBA ICT in Business (EMBA-ICTiB). Deze geaccrediteerde en internationaal erkende universitaire master legt de focus op ICT in Business vakken (vergelijkbaar met de MSc ICT in Business van Universiteit Leiden). Inhoudelijk lijken deze masterstudies veel op elkaar. De docenten, die aan beide masteropleidingen doceren, spitsen de vakken toe op de werkomgeving van de student.

Het programma omvat 72 studiepunten en kent een doorloop van 1,5 a 2 jaar in deeltijd. De EMBA-ICTiB heeft het voordeel ten opzichte van regulier universitair onderwijs dat studenten die overdag een drukke baan hebben de vakken in de avond kunnen volgen.

Elk vak heeft een doorloop van 6 a 8 weken en sommige vakken kunnen online gevolgd worden. De planning is niet afhankelijk van een academisch jaar en de afstudeerscriptie  praktisch en op de eigen werkproblematiek gericht. De opleiding beoogt professionals de bagage te leveren op het gebied van ICT en Business die nodig is om een volgende carrièrestap te maken.

Zwitserse universiteit komt met MBA ICT in business in NederlandEen sterk punt van de opleiding is modulair studeren. De student kan per vak inschrijven. Een uniek onderdeel van de studie is het volgen van een aantal vakken in een internationale omgeving (zie illustratie voor de mogelijkheden).

CAI zal een groot deel van de opleiding onder auspiciën van UBIS uitvoeren. CAI heeft in de laatste 10 jaar veel ervaring opgedaan met het begeleiden van studenten en verzorgen van vakken in het hoger onderwijs.

Persberichten uit het verleden geven hier blijk van:
CAI en Universiteit Leiden gaan samenwerken.
CAI en een master voor de werkende ICT-er.
CAI en Universiteit Leiden, ondertekening van het contract.