Illegaal vuurwerk op slaapkamer 18-jarige Spijkenisser


Illegaal vuurwerk op slaapkamer 18-jarige Spijkenisser

Laatste update:
10-10-2016 | 10:51

Spijkenisse - Een 18-jarige jongeman uit Spijkenisse is vrijdag aangehouden met een rugzak en een fietstas vol met cobra's. In zijn slaapkamer vond de politie nog meer illegaal vuurwerk en een nepvuurwapen.

Aangehouden arrestant wordt in Progis ingevoerd Aangehouden arrestant wordt in Progis ingevoerd

Even voor middernacht controleerden agenten op het Schepenpad een groep jeugd op het bezit van alcohol. Dit troffen ze niet aan. Wel vonden ze gevaarlijk vuurwerk in een rugzak en fietstassen. De 18-jarige eigenaar werd direct aangehouden. Het bleek te gaan om 15 cobra 6 en 20 cobra 8
nitraten.

Het afgelopen weekend deed de recherche verder onderzoek. Zo doorzochten agenten zijn slaapkamer waar meer vuurwerk werd gevonden. Het vuurwerk, 220 nitraten, 6 3"shells en 10 vlinders, is in beslag genomen. Dat geldt ook voor het gevonden nepvuurwapen.

Onderzoek

De recherche gaat verder met deze zaak om het handelen in illegaal vuurwerk aan te pakken. Als u denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kunt u dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844. U kunt dit ook anoniem melden bij Meld
Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/. En er kan online gemeld worden via www.politie.nl.