Overvaller aangehouden


Overvaller aangehouden

Laatste update:
10-10-2016 | 11:33

Amsterdam - Winkelpersoneel hield vannacht rond 02.00 uur een 25-jarige man aan die ruim een uur daarvoor had geprobeerd de avondwinkel te overvallen.

Rond 00.50 uur kwam de man de avondwinkel aan de Jan Evertsenstraat binnen en bedreigde een personeelslid met een mes en eiste geld. Er volgde een woordenwisseling waarna de overvaller de zaak uit vluchtte zonder buit.

Het personeelslid alarmeerde de eigenaar die snel ter plaatse kwam. Terwijl ze in de winkel het voorval doorspraken verscheen rond 02.00 uur de overvaller opnieuw voor de winkel. Hij stapte op een nabij geparkeerde scooter en wilde wegrijden. Het personeelslid herkende de overvaller en samen
met de eigenaar zette ze de achtervolging in. Ondertussen was de politie gealarmeerd. De achtervolging van het winkelpersoneel eindigde op de Jan Evertsenstraat toen de overvaller door het winkelpersoneel was ingehaald en naar de grond gewerkt. Agenten hebben de verdachten voor verder
onderzoek en verhoor meegenomen naar een politiebureau. De man is ingesloten en de recherche heeft de zaak in onderzoek.