Getuige grijpt inbreker in de kraag


Getuige grijpt inbreker in de kraag

Laatste update:
15-10-2016 | 14:49

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Een alerte getuige arresteerde eigenhandig een inbreker en droeg de crimineel over aan de politie. Het gebeurde vrijdagavond 14 oktober 2016, omstreeks 23.45 uur op het Valkeniersplein.

Er werd ingebroken in een drogisterij. De dader stal achter de toonbaak een grote hoeveelheid sigaretten. De getuige stond op dat moment, samen met een vriend, achter de winkel. Toen de getuige de inbreker naar buiten zag komen, vertrouwde hij de zaak niet en ging er achteraan. Hij greep de
man even verderop vast.

Arrestatie

Ondertussen waren gewaarschuwde agenten op de plaats van het delict gearriveerd. Ze zaten toevallig dicht in de buurt en waren er dus snel. Ze zagen dat er een raam vernield was en het leek erop dat de dader er nog maar net vandoor was gegaan. Er volgde een zoekactie in de omgeving, waarbij op
een gegeven moment werd geroepen; "Hier moet je zijn, ik heb hem...."

Dat bleek de getuige zijn. Hij droeg zijn arrestant over aan de agenten. De gestolen buit werd in beslag genomen. Ondertussen was de vriend van de getuige ook al opgepakt op verdenking van inbraak. Dat bleek uiteraard niet het geval te zijn, waarna dit misverstand snel was opgelost.

In de cel

De verdachte is een 39-jarige man uit Breda. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering en ingesloten in het cellencomplex. De politie is de getuige zeer erkentelijk voor de oplettendheid en doortastende optreden.

Voor iedereen geldt: tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Neem vervolgens contact met de politie via 0900-8844 of bij spoedgevallen het alarmnummer 112.