Publieksdag herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden | Rijkswaterstaat

Publieksdag herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 05 oktober 2016- Laatste update: 05 oktober 2016 13:27 uur

Op zaterdag 15 oktober organiseert Rijkswaterstaat van 13.00 tot 16.30 uur een publieksdag bij Theetuin River Lounge in Heesselt.

De dag vindt plaats in het kader van de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. De Waal en de natuur krijgen door de herinrichting meer ruimte. Het resultaat wordt een verbeterde waterveiligheid en een gezonde leefomgeving voor dier, plant en mens. Op een informatiemarkt en tijdens natuurexpedities vertellen medewerkers van Rijkswaterstaat, aannemer Martens en van Oord en Staatsbosbeheer wat er gaat gebeuren en hoe het gebied gaat veranderen.

Herinrichting

Dit najaar start de aannemer al met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. Na jarenlange voorbereiding gaat nu echt de schop in de grond. Rijkswaterstaat wil in het voorjaar van 2019 een waardevol leefgebied achterlaten, waar de waterveiligheid is verbeterd en waar flora en fauna die horen bij een grote rivier zich goed kunnen ontwikkelen.

Informatiemarkt

Op een centrale informatiemarkt krijgen belangstellenden aan de hand van kaarten en impressies toelichting op de werkzaamheden en inzicht in hoe het gebied gaat veranderen. Deskundigen van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en aannemer Martens en Van Oord staan klaar voor het beantwoorden van vragen. Ook IVN en VANL-TCW (Vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer) zijn aanwezig met presentaties over de vogels en planten die in het gebied voorkomen en het landschapsbeheer in de uiterwaarden.

Kinderen

Voor kinderen zijn er activiteiten. Samen met boswachters kunnen zij zelf rivieren bouwen en beheersen. Iedere 3 kwartier starten expedities te voet het gebied in. Om 14.45 uur en 15.15 uur zijn er speciale struintochten voor gezinnen. De deelname is gratis. Na de expedities kunnen kinderen hun eigen broodjes roosteren boven een vuurtje.

Programma

* Wat: Publieksdag Heesseltsche Uiterwaarden

* Wanneer: Zaterdag 15 oktober van 13.00 uur tot 16.30 uur

* Waar: Theetuin River Lounge, Steenfabriek 3 in Heesselt