Nieuwe handhavingsorganisatie van start

Nieuwe handhavingsorganisatie van start

Zaterdag 15 oktober start de nieuwe organisatie voor handhaving. Handhaving Support B.V. neemt dan de uitvoerende handhavingswerkzaamheden over van het gemeentelijke bedrijf Toezicht. Dit betekent ook dat vanaf maandag 17 oktober handhavers op straat lopen in een nieuw uniform. Handhavers blijven de ogen en oren van de gemeente en een verlengstuk van het gemeentebestuur. Handhaving Support levert de komende 5 jaar ruim 25 geschoolde BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren in de openbare ruimte).

BOA's hebben een breed pakket aan bevoegdheden. Zo mogen zij bekeuringen uitschrijven voor overtredingen op straat. Handhavers zien er op toe dat de openbare ruimte schoon, heel, veilig en goed bereikbaar blijft . Zij doen dit in alle wijken van Dordrecht, maar ook in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Naast het houden van toezicht op straat, in parken, sportgebouwen, parkeergarages en parkeerterreinen, worden handhavers ook ingezet tijdens evenementen. Het bestrijden van overlast blijft prioriteit. Verbetering van leefbaarheid en veiligheid blijft het doel.

Aansturing

De aansturing van Handhaving Support blijft bij de gemeente. Stadsbeheer zorgt voor de verbinding met de stad en andere partijen die actief zijn met veiligheid en leefbaarheid. De signalen uit de stad worden gebruikt om de inzet van de handhavers te sturen.

Personeel

De afgelopen maanden is hard gewerkt om al het personeel van Toezicht een goede plek te geven. Een aantal hiervan is overgegaan naar Handhaving Support en blijven dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast heeft een aantal medewerkers een andere baan gevonden of een plek gekregen binnen het kleine gemeentelijke team dat onder Stadsbeheer valt.

Dordrecht, 13 oktober 2016