Ruim 80 bladkorven in de wijken


Deze week komen er in de wijken van Etten-Leur 85 bladkorven. Ze komen op de plekken waar veel grote bomen in de straten, parken en plantsoenen staan. Want daar is de overlast van herfstbladeren het grootst.

Bewoners aan zet

In de bladkorven kunnen de wijkbewoners bladeren doen die van de bomen in het openbaar gebied afvallen. Ze zijn niet bedoeld voor ander groen- en tuinafval. Als rondom de bladkorven alle bomen en struiken bladvrij zijn en er ook geen bladeren meer liggen, worden de bladkorven weer weggehaald.
Een bladkorf waarvan weinig gebruik wordt gemaakt (of die wordt gevuld met ander groenafval), gaat naar een andere locatie.

Bladopruimdag

In de wijk Centrum Oost is er op 9 november een Bladopruimdag in het Oderkerkpark. Leerlingen van IKC De Vincent gaan samen met de wijkvereniging daar de bladeren opruimen. Die worden op hun beurt weer gebruikt als compost in de Samentuin Van Gogh.

De wijk wordt hiermee netter en veiliger. Ook is het natuurlijk gezellig om met elkaar bezig te zijn in de eigen wijk. Als u ook een Bladopruimdag wilt organiseren in uw wijk of straat, laat het ons dan even weten via tel. 14076. De gemeente heeft namelijk bladharken beschikbaar die u voor
deze activiteit kunt lenen.