Joel Robuchon wordt de chef van de nieuwe Master Class in Culinary Arts van EHL

LAUSANNE, Zwitserland-(BUSINESS WIRE)- Joel Robuchon, de kok die het grootste aantal Michelinsterren ter wereld en een "Meilleur Ouvrier de France" op zijn naam heeft staan en voorzitter is van het naar hem genoemde instituut in Montmorillon, wordt de chef van de eerste lichting studenten van de Master Class in Culinary Arts die vanaf februari 2017 wordt gegeven aan de Ecole hoteliere de Lausanne (EHL).

Het programma van zes maanden is bedoeld voor studenten met een universiteitsdiploma die een passie hebben voor gastronomie en een carriere in de voedingssector ambieren. De studenten zullen tal van kooktechnieken oefenen, maar zich ook toeleggen op tafeldecoratie, etiquette en bediening. Ze moeten uitdagingen op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling aangaan, en zich bewijzen in ondernemerschap en operationeel beheer van voedings- en drankwinkels. Het team lesgevers bestaat uit managementexperts en "Meilleurs Ouvriers de France" voor de praktijklessen.

Als chef zal Joel Robuchon het programma een bijkomend elan geven door zijn passie voor gastronomie, zijn zin voor ondernemerschap en zijn onvermoeibaar enthousiasme om zijn savoir-faire door te geven.

"We zijn verheugd dat we onze nieuwe studenten deze unieke kans kunnen bieden. Door zijn uitzonderlijke ervaring, zijn innovatieve benadering, zijn engagement om zijn kennis te delen, en zijn filosofie van uitmuntendheid is Joel Robuchon de juiste man om de studenten te inspireren om hun dromen waar te maken", zegt Fabien Fresnel, decaan van EHL.

Joel Robuchon voegt daaraan toe: "Het is een van mijn prioriteiten om mijn kennis en ervaring aan de volgende generaties door te geven, zowel om uitmuntendheid te behouden als om voortdurende innovatie te bevorderen. Delen en doorgeven zijn essentiele aspecten van succes in onze sector. Ik ben erg tevreden dat ik de chef van deze eerste lichting studenten mag zijn in een instituut dat mijn waarden op het gebied van precisie en striktheid deelt. De school streeft ernaar tradities te behouden in een unieke internationale omgeving."

Bij de opening van het toekomstige Joel Robuchon International Institute in juni 2016 hebben EHL en de heer Robuchon hun nieuwe partnerschap aangekondigd met als doel hun complementaire ervaring met gastronomische opleidingscursussen te combineren.

Lees hier meer over het programma

Over EHL

Ecole hoteliere de Lausanne (EHL) is een ambassadeur van de traditionele Zwitserse hospitality en is al sinds 1893 een pionier in hospitality-onderwijs. EHL heeft een unieke professionele gemeenschap van 25 000 hospitality managers gevormd en geinspireerd, die door de waarden en het nalatenschap van de school verenigd zijn.

EHL biedt vier academische programma's aan:

- Bachelor of Science in International Hospitality Management

- Master of Science in Global Hospitality Business

- Executive MBA in Hospitality Administration

- Master Class in Culinary Arts.

EHL krijgt regelmatig erkenning als de beste hotelschool ter wereld, die een universitair diploma biedt aan 2 608 enthousiaste en getalenteerde studenten uit 107 verschillende landen. EHL is een lid van E.H.L. (Holding) SA, een groep die zich specialiseert in onderwijs op het gebied van hospitality management.

De originele tekst in de brontaal van deze aankondiging is de officiele geautoriseerde versie. Vertalingen worden enkel als hulpmiddel aangeboden en moeten worden vergeleken met de brontekst, die als enige versie rechtsgeldig is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161014005745/nl/

Contacts

Communications Department

Ecole hoteliere de Lausanne

Sherif Mamdouh

(Communication@ehl.ch)

ehl.edu

Twitter: @EHLnews