42 nieuwe collega's beedigd in Laurenskerk


42 nieuwe collega's beedigd in Laurenskerk

Laatste update:
18-10-2016 | 16:35

Rotterdam - De Rotterdamse Laurenskerk was maandag 17 oktober decor voor een beediging van nieuwe collega's die de politie eenheid Rotterdam versterken. In het bijzijn van enkele honderden familieleden, vrienden en collega's, legden de aspiranten de eed of belofte af.

beediging aspiranten beediging aspiranten

Politiechef Frank Paauw sprak de aanwezigen in de kerk toe en nam de eed of belofte af. Het merendeel van de collega die werden beedigd starten als aspirant hoofdagent. Daarnaast werden 9 Politievrijwilligers beedigd. Hier werd in het bijzonder bij stil gestaan. "Het is bijzonder dat
Politievrijwilligers zo'n verantwoordelijke rol in de samenleving willen vervullen", aldus Frank Paauw.

De aspiranten gaan tijdens hun opleiding kennis en ervaring opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.

Politievrijwilliger

In hun vrije tijd zijn Politievrijwilligers actief op straat, in uniform met politietaken. Zo werken er docenten, verpleegkundigen, ict-managers, ondernemers en studenten bij de politie die allemaal op hun eigen manier iets bijdragen aan de veiligheid in de wijk.

Herintreders

Na een periode buiten de politieorganisatie gewerkt te hebben, besloten vijf oud-collega's terug te keren. Ze werden woensdag 12 oktober beedigd en volgen een aangepast opleidingstraject om weer op vlieghoogte te komen.