Burgernet De Ronde Venen passeert de 6000 grens


Burgernet De Ronde Venen passeert de 6000 grens

Laatste update:
18-10-2016 | 16:36

De Ronde Venen - Burgernet De Ronde Venen bereikte onlangs de grens van 6000 deelnemers.

De 21-jarige Casper Aarsman uit Mijdrecht is die 6000ste deelnemer. Dinsdag 18 oktober werd hij daarmee gefeliciteerd door burgemeester Divendal en operationeel leidinggevende Martien van Herk van de politie. Casper werd door Martien van Herk uitgenodigd begin november een dienst mee te
draaien met de politie om van dichtbij het politiewerk mee te maken. Namens de gemeente ontving hij vrijkaartjes voor het Veiligheidsmuseum in Almere.

Intussen zijn er in De Ronde Venen al 6147 deelnemers, 14,7% van het aantal inwoners

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen politie, gemeente en inwoners. Burgernet kan in verschillende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld bij diefstal of inbraak, bij doorrijden na een aanrijding, een beroving of bij vermiste personen. Deelnemers ontvangen een spraak- of sms-bericht
met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer contact opnemen.

Aanmelden voor Burgernet kan via de website www.burgernet.nl. Deelnemers dienen minimaal 16 jaar te zijn. Het is mogelijk dat deelnemers zich op verschillende adressen registreren, bijvoorbeeld op het werk- en woonadres.