89-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc


89-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
20-10-2016 | 10:04

Moerkapelle - Een bejaarde vrouw is woensdag 19 oktober omstreeks 11.30 uur in haar woning aan de Hogendorpstraat slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij een man zich uitgaf als agent.

De man belde aan bij het slachtoffer en vertelde haar dat hij een onderzoek deed naar woninginbraken in de buurt. De vrouw liet de man binnen en daar wist hij meerdere persoonlijke goederen van haar te stelen. Ook vroeg de dader naar haar bankpas en pincode. Toen de vrouw vertelde dat ze de
pincode niet wist, verliet de man de woning. Het slachtoffer waarschuwde de buurman die direct de politie alarmeerde. Er is een buurtonderzoek gestart, maar de man is daar niet meer aangetroffen.

Signalement

Het gaat om een getinte man met een klein postuur, ongeveer 1.70 m lang. Hij droeg een kort bruin jack en een bruinkleurige pet. Hij is vermoedelijk in de richting van de Jonkheer van der Welstraat weggelopen.

Oproep getuigen en gedupeerden

De politie komt graag in contact met mensen die geconfronteerd zijn met een of meerdere personen aan de deur, die aan de hand van een babbeltruc binnen probeerde te komen. Ook wil de politie graag spreken met mensen die over informatie beschikken wat mogelijk te maken kan hebben met deze of
soortgelijke babbeltrucs. Of met mensen die aanslaan op het signalement. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt goede bedoelingen. U kunt zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dieven en oplichters.* Laat niet zomaar onbekenden in uw huis. Check vooraf wie u binnen laat.
* Is iemand toch al binnen, verlies hem of haar dan niet uit het oog. Laat u niet afleiden.
* Doe in de 's avonds laat en 's nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor de deur staat.
* Staat er onaangekondigd iemand van een bedrijf voor de deur? Laat de man of vrouw niet binnen. Bel eerst ter controle naar het desbetreffende bedrijf of instantie en check of het klopt.
* Vertrouwt u de situatie niet? Bel dan direct met 112.
* Heeft u oudere familieleden? Waarschuw ze dan door dit soort voorvallen met hen te bespreken.