Politie houdt verdachte aan voor brandstichting Ringersstraat Schiedam


Politie houdt verdachte aan voor brandstichting Ringersstraat Schiedam

Laatste update:
20-10-2016 | 15:59

Schiedam - De politie heeft een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in de Ringerstraat in Schiedam.

Geboeide man Geboeide man

In de nacht van 18 op 19 juni brandde een autoverhuurbedrijf aan de Ringersstraat grotendeels af. De brand sloeg over naar omliggende bedrijven en veroorzaakte enorme schade aan de Ringersstraat. Ook de omliggende panden zijn grotendeels in vlammen opgegaan. Tijdens de bluswerkzaamheden die
nacht raakten twee brandweermannen gewond door een explosie, waarvan een ernstig gewond bleek. Hij heeft blijvend lichamelijk letsel opgelopen. Een medewerker van Joulz raakte ook gewond door rondvliegend materieel. De schade wordt geschat op 9 miljoen euro. De politie had al snel het
vermoeden van brandstichting en kwam na DNA onderzoek uit bij de 24-jarige verdachte. Hij bleek ook brandletsel te hebben. 14 oktober is de verdachte aangehouden.

De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft voorlopig vastzitten. Het onderzoek wordt voortgezet, de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.