Medewerkster Defensie niet langer vast


20 oktober 2016 - Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

De 38-jarige vrouw die maandag 17 oktober 2016 werd aangehouden op verdenking van onder andere valsheid in geschrifte komt vandaag op vrije voeten. De vrouw wordt niet langer verdacht van schending ambtsgeheim. In mei 2016 meldde een 48 jarige man uit Bergen op Zoom, tevens oprichter van No
Surrender, zich op het politiebureau in Bergen op Zoom met informatie dat de genoemde vrouw zich schuldig zou hebben gemaakt aan schending van haar ambtsgeheim. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen, hetgeen heeft geresulteerd in de aanhouding van afgelopen maandag.

Uit de verhoren van de verdachte en het half jaar durend onderzoek is tot op heden niets gebleken van het doorspelen van vertrouwelijke informatie door de vrouw. Verder is er geen indicatie dat acties van een arrestatieteam zijn gefrustreerd door haar toedoen.

Het OM vindt het niet nodig om de vrouw langer vast te houden en zal haar dan ook niet voorgeleiden bij de rechter-commissaris. De vrouw heeft een verklaring afgelegd, en het onderzoek loopt al enige tijd. Wel blijft ze verdachte en het onderzoek loopt nog door.

Deel dit op

*