Inloopavond Afferdense en Deestse Waarden 'Toegift op de natuur' op 20 oktober | Rijkswaterstaat

Inloopavond Afferdense en Deestse Waarden 'Toegift op de natuur' op 20 oktober

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 oktober 2016- Laatste update: 07 oktober 2016 09:37 uur

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 20 oktober van 18.30 tot 21.00 uur een inloopavond bij Fruittuin De Zandroos / Catootje in Afferden.

Tijdens deze avond krijgen belangstellenden een toelichting op de voorgenomen plannen om extra natuurontwikkeling te realiseren in de Afferdense en Deestse Uiterwaarden. Deze toegift op de natuur houdt onder meer in: de aanleg van een visdiefeiland, de aanleg van steilranden voor broedvogels en vleermuizen, plaatsen van rivierhout, realiseren faciliteiten sportvissers en de aanleg van een mosselbank.

Om deze maatregelen te kunnen betalen, gaat Rijkswaterstaat meer zand winnen uit de uiterwaarden en verkopen aan marktpartijen. Hierdoor worden de kosten 100% gedekt. Om de maatregelen te realiseren, heeft Rijkswaterstaat aanpassingen nodig op de verleende vergunningen. Het gaat om Projectplan Waterwet, de ontgrondingsvergunning en mogelijk de ontheffing Natuurbeschermingswet. Hiervoor doorloopt Rijkswaterstaat de officiele procedures. Inwoners kunnen zienswijzen indienen. De vergunningen liggen waarschijnlijk vanaf begin 2017 ter inzage. De periode kan verschillen per procedure.

Deskundigen van Rijkswaterstaat, Boskalis en zandwinner Dekker zijn op de inloopavond aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De inloopavond 'Toegift op de natuur' op donderdag 20 oktober 2016 van 18.30 uur tot 21.00 uur. Locatie: Fruittuin De Zandroos / Catootje, Van Heemstraweg 48 in Afferden.