Art Rocks en Popronde in Drents Museum

PERS BERICHT

13 oktober 2016

Art Rocks en Popronde in Drents Museum

De komende periode klinkt er muziek in het Drents Museum! Het museum doet mee aan de landelijke muziekcompetitie Art Rocks en aan Popronde Assen. Voor beide evenementen geldt dat het Drents Museum voor het eerst deelneemt. Op 20 oktober en 17 december vinden er diverse optredens plaats in het museum.

Inschrijfperiode Art Rocks verlengd!

Op 31 augustus ging de derde editie van Art Rocks 2016 van start: een muziekcompetitie die plaatsvindt in het Drents Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, het Tropenmuseum, Kröller-Müller Museum en Museum Het Valkhof. Samen met de Grote Prijs van Nederland dagen deze topmusea muzikanten uit om zich voor een lied te laten inspireren door iconische kunstwerken uit hun collecties. In vijf voorrondes treden muzikanten live op bij het door hen gekozen meesterwerk. De beste acts staan in de finale in poppodium Paradiso en winnen een eigen videoclip en een professionele studio-opname bij Red Bull Studios Amsterdam. De grote winnaar van Art Rocks 2016 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000.

Om kans te maken op een plek in de Museumronde en uiteindelijk in de finale moeten deelnemers stemmen verzamelen en een vakjury overtuigen. Zowel amateurmusici als professionals in alle genres kunnen zich nog tot en met 23 oktober inschrijven voor de wedstrijd. Aanmelden én stemmen kan via www.artrocks.nl.

Giovanca en Tangarine in Drents Museum

Naast de muziekcompetitie is er in de musea een gevarieerd randprogramma. Zo gaf Art Rocks ambassadrice en jurylid Giovanca vorig weekend een masterclass songwriting in Assen. Ook schreef de zangeres zelf een nummer, geïnspireerd door het werk Madonna van Roy Villevoye. Folkduo Tangarine verzorgt zaterdag 15 oktober een masterclass.

Popronde Assen

Niet zelf optreden maar wel muziekliefhebber? Kom dan op 20 oktober naar het Drents Museum voor Popronde Assen. Tijdens de Popronde spelen 45 acts op 30 locaties in het centrum van Assen. Popronde Assen wordt om 20.00 uur geopend in de Abdijkerk van het Drents Museum. Toegang is gratis.

Overzicht data van muzikale activiteiten

- zo 15 oktober 2016: masterclass door Tangarine

- do 20 oktober 2016: Popronde Assen

- t/m zo 23 oktober 2016: aanmeldperiode Art Rocks

- za 17 december 2016: Museumronde Art Rocks in Drents Museum

- di 17 januari 2017: finale Art Rocks in poppodium Paradiso

Noot voor de redactie: