Belevingsexpo Toon Thuis verwelkomt 5000ste bezoeker

PERSBERICHT

Belevingsexpo Toon Thuis verwelkomt 5000ste bezoeker

Sittard-Geleen, 20 oktober 2016 – Cultuurwethouder Noël Lebens heeft de 5000ste bezoeker van de Toon Thuis belevingsexpo in het zonnetje gezet. Mevrouw Elly Westerhof-Kiestra uit Tynaarlo (Drenthe) bezocht op woensdag 19 oktober met haar man Chris de belevingsexpo. Ze werden verrast met bloemen en kaartjes voor de Zittesje Revuu ‘Oppe Tied’ en Cirque du Toon.

Wethouder Lebens is verheugd met de grote belangstelling voor de Toon Thuis belevingsexpo. "Zeven weken na de opening zitten we al op de helft van het aantal verwachte bezoekers. Niet alleen uit Sittard-Geleen en Limburg komen bezoekers. Ook veel liefhebbers uit België en de rest van Nederland mogen wij verwelkomen. Dat geeft aan dat Toon Hermans een belangrijke ambassadeur voor onze gemeente is."

Elly Westerhof is blij verrast met de bloemen en de kaartjes voor Cirque du Toon en de Zittesje Revuu. "Dit hadden wij niet verwacht. We hebben op TV gezien dat in Sittard deze tentoonstelling over Toon was. Dat sprak ons zeer aan. Wij zijn net zo benieuwd naar de Zittesje Revuu en Cirque du Toon!"

Toon Thuis is een belevingsexpo waarbij de bezoeker het levenspad van Toon Hermans op een interactieve manier bewandelt. De belevingsexpo Toon Thuis is nog tot en met 31 december 2016 dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00-17:00 uur.

Naast de tentoonstelling staan ook nog andere activiteiten gepland om het honderdste geboortejaar van Toon Hermans te vieren. Zo vindt van 22 december tot 7 januari 2017 het Cirque du Toon plaats. Dit evenement wordt gebracht door het Limburgs Kerstcircus. Het is een wervelende familievoorstelling met de crème de la crème van de internationale circuswereld. Een circusvoorstelling in een warme Carrésfeer vol humor, betoveringen en spektakel. Een show vol verrassingen met variété, theater met de doldwaze humor, kolder en muziek van Toon Hermans.

Ook de Zittesje Revuu ‘Oppe Tied’ schenkt aandacht aan Toon Hermans. ‘Oppe Tied’ is een mix van terugblikken op het soms verre en soms recente verleden van Sittard in fraaie decors die ook de sfeer van puur Sittard ademen. Dat herkenbare is de kracht van deze ‘revuu’. Hartelijk lachen en dan weer een traantje wegpinken. Vol humor, actuele spitsvondigheden, zang, ballet en live-muziek van een big band. Vanaf 11 november 2016 zal de nieuwste productie “Oppe Tied” het levenslicht zien, waarin uiteraard stilgestaan wordt bij een van de invloedrijkste personen met betrekking tot de Zittesje-revuecultuur, Toon Hermans.

Meer informatie over activiteiten ter ere van Toon Hermans is te vinden op: www.toonthuis.nl