Starbucks kondigt komst van Starbucks Reserve Roastery naar Tokio in 2018 aan

TOKIO-(BUSINESS WIRE)- Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) kondigde vandaag aan dat het in 2018 een Starbucks Reserve Roastery in Japan opent. De Roastery komt in het district Nakameguro, een hoogwaardige buurt die bekend staat om de exclusieve boetiekjes en kunstgalerieen, en wordt een unieke winkelomgeving. Deze nieuwe locatie is ontworpen in samenwerking met Kengo Kuma, de wereldberoemde architect en oprichter van het Kuma Lab aan de universiteit van Tokio, en geeft de klanten een intense, nooit eerder op de markt vertoonde koffie-omgeving.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20161020005597/nl/

Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room - Seattle, WA (Photo: Business Wire)Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room - Seattle, WA (Photo: Business Wire)

De eerste Roastery van Starbucks in Seattle in 2014 was de meest succesvolle winkelopening in de geschiedenis van het bedrijf en sindsdien kondigde het nieuwe locaties aan in Shanghai in 2017 en in New York in 2018. Tokio wordt de vierde Roastery wereldwijd.

"Al sinds we in 1996 Japan aandeden als onze eerste markt buiten Noord-Amerika, is het land een belangrijke en dynamische koffiegemeenschap voor Starbucks. We zijn er trots op dat we onze klanten een verfijnde, intense en innovatieve winkelervaring kunnen bieden die het vakmanschap met koffie op een ongeevenaarde manier viert", zei Howard Schultz, voorzitter en chief executive officer van Starbucks. "We zijn vereerd dat we met Kengo Kuma mogen samenwerken voor de creatie van een ervaring die onze Japanse klanten dichterbij onze koffie en onze partners (medewerkers) brengt dan ooit."

Kengo Kuma wordt wereldwijd erkend voor zijn messcherpe ontwerpen en innovatieve theorieen over architectuur en de maatschappij. In zijn werk vermengt hij kunst, natuur en het gebruik van natuurlijke materialen tot ruimtes vol warmte en harmonie. In de nieuwe Roastery in Tokio smelt Japans ontwerp samen met de frisse, moderne esthetiek waar Starbucks om bekend staat, in een ruimte die gewijd zal zijn aan koffiekunst en vakmanschap. Dit is de tweede ontwerpsamenwerking tussen Starbucks en Kuma, wiens bekroonde winkelvormgeving in Fukuoka (Japan) tot de meest gewaardeerde winkels in Japan en zelfs de wereld behoort.

"Het is een privilege om de vormgeving van de Starbucks Reserve Roastery in Tokio te leiden, waar mijn vrienden, familie en de gemeenschap van koffieliefhebbers kunnen genieten van een unieke winkelomgeving", zei Kuma. "Ik kijk ernaar uit om mijn langdurige relatie met Starbucks verder te ontwikkelen en een plek te creeren die de cultuur en de mensen van deze buitengewone wijk reflecteert en uit kan groeien tot een van de meest iconische bestemmingen in de stad Tokio."

De interactieve ruimte van 1.200 vierkante meter zal een omgeving voor alle zintuigen worden, waar de klanten hun erkenning en begrip van de koffiebranderij kunnen versterken en enkele van de meest unieke koffiesoorten ter wereld kunnen brouwen. In de Roastery kunnen de klanten zien hoe de groene koffiebonen binnenkomen, in contact komen met koffiespecialisten en meesterbranders van Starbucks en genieten van een begeerde selectie handgemaakte dranken. Deze Roastery biedt ook ambachtelijke hapjes en broodsoorten aan, die op locatie worden gebakken door de gerenommeerde Italiaanse voedingsleverancier Princi.

De opening van de Roastery is een belangrijke groeimogelijkheid voor Starbucks in de regio China en Azie-Pacific. Met meer dan 20 miljoen klanten die wekelijks meer dan 6.200 Starbucks-vestigingen in 16 markten in de regio bezoeken, zal de regio China en Azie-Pacific een speerpunt blijven van wereldwijde innovatie en buitengewone koffie van Starbucks.

Over Starbucks

De Starbucks Coffee Company is sinds 1971 toegewijd aan het ethisch inkopen en branden van Arabica-koffie van topkwaliteit. Vandaag de dag is de onderneming, met winkels over de hele wereld, `s werelds belangrijkste brander en verkoper van specialiteitenkoffie. Door onze niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid en onze leidende principes brengen wij voor elke klant in elk kopje de unieke Starbucks-ervaring tot leven. Om in de ervaring te delen kunt u ons in onze winkels bezoeken of online op www.starbucks.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161020005597/nl/

Contacts

Starbucks Coffee Company