Frost & Sullivan vol lof over de Ascoms sterke positie op de zakelijke markt voor draadloze telefoons

GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Op basis van zijn recente analyse van de zakelijke markt voor draadloze telefoons heeft Frost & Sullivan de Global Company of the Year Award 2016 toegekend aan Ascom Wireless Solutions. Dankzij de alertheid op de behoeften van de klant, gedegen implementatie van best practices, een gedifferentieerde en innovatieve portfolio, gericht op belangrijke ontwikkelingstrends en een sterkte klantgerichtheid heeft Ascom een 22% marktaandeel veroverd.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20161019005055/nl/

(Grafisch: Business Wire)(Grafisch: Business Wire)

Ascom speelt op de veranderende behoeften van klanten aan mobiliteit op locatie in met zinvolle innovaties voor traditionele en opkomende draadloze technologie, zoals pagingsystemen, DECT, VoWiFi en zelfs mobiele telefoons. De onderneming heeft de communicatie en mobiliteit van klanten aanzienlijk verbeterd door:

* Voortdurende ontwikkeling van IP-DECT, met verbeterde beveiliging, maximale schaalbaarheid en meer systeemcapaciteit, tot wel 100.000 gebruikers.

* Geavanceerde persoonlijke alarmfuncties geintegreerd in draadloze handsets, bijv. drukknoppen, geautomatiseerde `man-down/no-movement'-alarmen die geschikt zijn voor mensen die alleen werken.

* Ontwikkeling van de eerste lijn VoWiFi-handsets die de 802.11n standaard ondersteunen.

* Ontwikkeling van de Ascom d81, een van de meest robuuste DECT-handsets die op de markt zijn, en de door en door veilige Ascom d81Ex, die zelfs in situaties met ontploffingsgevaar gebruikt kan worden.

* Ontwikkeling van de Unite Messaging Suite(TM), het middlewareplatform van Ascom dat missiekritische systemen van gebruikers integreert met mobiele communicatie.

* Ontwikkeling van Unite Axess voor smart-apparaten, een zorggerelateerde communicatie-app.

* Introductie van Ascom Myco(TM), een revolutionaire smartphone gebaseerd op VoWiFi+3G cellular Android, ontworpen voor zorgverleners.

* De nieuwe generatie Ascom Myco (DECT + Wi-Fi), gepland voor 2017, die de uitstekende spraakkwaliteit van DECT combineert met hoge gegevensdoorvoer voor breedbandtoepassingen via Wi-Fi.

`Ascom zag al vroeg de noodzaak om processen en hulpmiddelen te ontwikkelen die consequente goede prestaties leveren. Het bedrijf stelde vast wat succesvolle draadloze telefoonimplementaties met elkaar gemeen hadden, en stelde de vereiste documentatie, best practice-materialen en diagnosehulpmiddelen beschikbaar voor een brede kring van channel-partners, personen en instellingen,' aldus ICT Principal Analyst Alaa Saayed van Frost & Sullivan. `Vooral voor de verticale gezondheidszorg biedt Ascom diverse vormen van scholing, waaronder training door instructeurs, e-learning in je eigen tempo, uitgebreide gebruikershandleidingen en beknopte referentiegidsjes.'

In de loop der jaren heeft Ascom aanzienlijke successen geboekt in termen van totale omzet, omzetgroei, brutowinstmarge en andere belangrijke financiele indicatoren. De divisie Wireless Solutions, die goed is voor 74% van de business van de groep, is consequent winstgevend. In Noord-Amerika heeft de divisie Wireless Solutions van Ascom in 2015 gezorgd voor dubbele groeicijfers, zowel wat betreft orders als omzet. In Europa blijft de Ascom zijn groeitargets halen, vooral in Duitsland en Zwitserland, en ook in de regio Azie/Pacific en Latijns-Amerika blijft het bedrijf groeien.

De ownershipervaring van Ascom-klanten behoort tot de beste in de branche. Veel organisaties zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, productielocaties en winkels geven aan dat Ascom tijdens de implementatie van de systemen met zeer gericht maatwerk inspeelt op hun unieke behoeften en specifieke beperkingen.

`Bovendien voorziet Ascom Wireless Solutions zijn klanten van diverse tools om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen,' merkte Saayed op. `Ascom Technical Service biedt een breed dienstenpakket aan voor wederverkopers en klanten, waaronder technische ondersteuning, technische training, systeemanalyse, technische buitendienst, productreparatie en contractservice. De professionele dienstverlening wordt exact op de specifieke behoeften van de klant afgestemd.'

Het merk Ascom heeft een goede reputaties bij organisaties die behoefte hebben aan mobiliteit op locatie. Momenteel is 60% van de netto-omzet van Wireless Solutions afkomstig uit de zorgkolom en de onderneming streeft ernaar om rond 2020 de leider op het gebied van zorg-ICT te zijn. Vanwege de krachtige algehele groei en het visionaire leiderschap van Ascom kent Frost & Sullivan het bedrijf met genoegen de Global Company of the Year Award 2016 toe.

Elk jaar reikt Frost & Sullivan deze onderscheiding uit aan een bedrijf dat superioriteit toont bij het opstellen en implementeren van een sterke groeistrategie. Degene die de onderscheiding krijgt, heeft zijn kracht bewezen in termen van innovatie van producten en technologieen, leiderschap als het gaat om waarde voor de klant, en snelheid bij het reageren op marktbehoeften. Kortom, de onderscheiding is bestemd voor opkomende marktspelers in de branche en vormt een erkenning voor hun best practices waarmee ze toekomstige groei kunnen realiseren.

De Best Practices Awards van Frost & Sullivan belonen bedrijven in een scala van regionale en internationale markten voor uitstekende prestaties op het gebied van leiderschap, technologische innovatie, klantenservice en productontwikkeling. Brancheanalisten vergelijken marktspelers en meten hun prestaties door middel van diepte-interviews, analyses en uitgebreide secundaire research.

Over Frost & Sullivan

Frost & Sullivan, de `Growth Partnership Company', werkt samen met klanten aan visionaire innovaties voor wereldwijde uitdagingen en gerelateerde groeikansen die de huidige marktspelers kunnen maken of breken.

Het `Growth Partnership' van Frost & Sullivan ondersteunt klanten bij het benutten van deze kansen en het integreren van twee hoofdelementen die visionaire innovatie bevorderen: de Geintegreerde Waardepropositie en de Partnerschapsinfrastructuur.

* De Geintegreerde Waardepropositie ondersteunt klanten in alle fasen van hun reis naar visionaire innovatie: onderzoek, analyse, strategie, visie, innovatie en implementatie. * De Partnerschapsinfrastructuur is volstrekt uniek omdat deze het fundament vormt waarop visionaire innovatie mogelijk wordt. Dit omvat 360 graden onderzoek, uitgebreide dekking in de branche, beste carrierepraktijken evenals de wereldwijde voetafdruk van de meer dan 40 kantoren van Frost & Sullivan.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Frost & Sullivan groeistrategieen voor opkomende bedrijven in de wereldwijde top 1000, de publieke sector en de investeringsgemeenschap. Is uw organisatie voorbereid voor de volgende grote golf van brancheconvergentie, ontwrichtende technologie, toenemende concurrentie, megatrends, baanbrekende best practices, veranderende klantdynamiek en opkomende economieen?

Contact opnemen: Start de discussie

Meedoen: Word lid van onze community

Abonneren: Nieuwsbrief over `the next big thing'

Aanmelden: Toegang tot visionaire innovatie

Over Ascom

Ascom is een internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele werkstroomsystemen voor de gezondheidszorg. Vanuit zijn visie streeft het bedrijf ernaar om hiaten in de digitale informatievoorziening te dichten en optimale beslissingen mogelijk te maken - overal en altijd. De missie van Ascom is missiekritische, realtime oplossingen te bieden voor zeer mobiele, ad hoc- en tijdgevoelige omgevingen. Ascom gebruikt zijn unieke product- en systeemportfolio en kennis van softwarearchitectuur om integratie- en mobilisatieoplossingen te creeren die voor soepele, complete en efficiente werkstromen zorgen in zowel de gezondheidszorg als industriele sectoren, beveiliging en de detailhandel.

Ascom, waarvan het hoofdkantoor in Baar (Zwitserland) is gevestigd, heeft dochterondernemingen in 15 landen en telt wereldwijd zo'n 1.300 medewerkers. Ascoms aandelen op naam (ASCN) zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange in Zuerich.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20161019005055/nl/

Contacts

Ascom Wireless Solutions

Roel Ottink

Telefoon: +46 702 13 62 73

E-mail: (roel.ottink@ascom.com)

of

Fros t & Sullivan

Chiara Carella

T: +44 (0) 207 343 8314

F: 210 348 1003

E: (chiara.carella@frost.com)