ZIVVER beste bedrijf in de Informatiebeveiligingsbranche


Nationale Business Succes Award 2016: ZIVVER is te zien op zondag 23 en 30 oktober op RTL7 om 09:00.

Rotterdam, 20161020 -- ZIVVER is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Informatiebeveilingsbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘ZIVVER weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

ZIVVER biedt een technisch geavanceerde én gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen, chatten en file transfer. Organisaties willen hun klanten en zichzelf graag beschermen tegen datalekken. Hoge boetes en (reputatie)schade liggen op de loer. Zeker nu sinds 1 januari 2016 de Wet Meldplicht Datalekken in Nederland is ingevoerd en nog strengere wetgeving vanaf mei 2018 ook voor de rest van Europa gaat gelden. 

ZIVVER zorgt voor bescherming bij de twee grootste oorzaken van datalekken in online communicatie: menselijke fouten en hacken. ZIVVER beschermt tegen menselijke fouten door in te spelen op de bewustwording van de gebruiker. Zo waarschuwt ZIVVER voor onbedoelde missers nog vóórdat een bericht wordt verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een verkeerde bijlage of het adresseren aan de verkeerde afzender. Mocht het alsnog misgaan, dan is het bericht eenvoudig achteraf terug te trekken. Bij het verzenden versleutelt ZIVVER de informatie, zodat alleen de verzender en de ontvanger bij deze data kunnen komen. Zij houden makkelijke toegang, maar hackers hebben geen kans. Bovendien biedt ZIVVER tal van controlemogelijkheden, zoals het maken van rapportages en het achterhalen van handelingen: welke informatie is wanneer aan wie verstuurd.

Vergeleken met alle bestaande oplossingen is de basis van ZIVVER uniek: veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en regie zijn alle drie even belangrijk. ZIVVER werkt in Outlook en op elk apparaat. Daarnaast onderscheidt ZIVVER zich omdat ontvangers geen account nodig hebben om berichten te ontvangen. De communicatie is onmogelijk te kraken en er wordt gebruikgemaakt van veel extra’s zoals watermerken en digitale handtekeningen. ‘Het grote voordeel is dat gebruikers hier niets of nauwelijks iets van merken, want alle beveiliging vindt plaats op de achtergrond’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in ZIVVER een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘In een markt die continu in beweging is, weet ZIVVER uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.’

ZIVVER onderscheidt zich volgens de jury door de grote mate van gebruiksvriendelijkheid in combinatie met een hoog veiligheidsniveau bij het versturen en ontvangen van informatie. ZIVVER is daarnaast uitvoerig getoetst op het naleven van de best practices op het gebied van privacy wet- en regelgeving en voldoet aan de strengste internationale privacyregels!

Echte voorloper
De onderneming heeft reeds naam gemaakt in de gezondheidszorgsector, waar tal van ziekenhuizen en zorggerelateerde organisaties inmiddels deze oplossing  gebruiken. Het is ook geschikt voor vele andere branches zoals onder andere de advocatuur, gemeenten, arbodiensten en administratiekantoren. Zwaan: ‘ZIVVER is een echte voorloper in de Nederlandse kennisindustrie. Geen enkel ander bedrijf houdt zich in ons land bezig met een vergelijkbaar aanbod. De verwachting voor de komende jaren is dan ook ronduit positief.’

De jury is van mening dat ZIVVER op al deze gronden kan worden uitgeroepen tot winnaar in de Informatiebeveiligingsbranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper.’

ZIVVER  is opgericht in 2015 en gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf telt 20 fte’s en staat op het punt om uit te breiden naar internationale markten.

Meer informatie: www.zivver.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 09:00 en 12:55 uur. ZIVVER is te zien in De Succesfactor op zondag 23 en 30 oktober om 09:00.