Rabobank: Toenemende stijging verkoop biologisch voedsel; Nederland ..


24 oktober 2016

De verkoop van biologisch voedsel toont een toenemende stijging in West-Europa en de Verenigde Staten. Nederland gaat volop mee in deze groei, maar blijft Europees gezien in de middenmoot.

De biologische voedselindustrie in Nederland, West-Europa en de Verenigde Staten ondervindt een langdurige periode van groei die oploopt tot in dubbele verkoopcijfers -en tegen de achtergrond van de aanwezige bezwaren van consumenten op het gebied van gezondheid, voedselveiligheid en milieu en
dierenwelzijn- verwacht de Rabobank dat deze trend zich zal voortzetten.

Voor Nederland verwacht de Rabobank dat biologische voeding de komende 10 jaar haar marktaandeel zal verdubbelen naar bijna 7 procent van de totale levensmiddelenmarkt.

"Tot 2025, zal de verkoopprognose van biologische voeding in Nederland, West Europa en de Verenigde Staten groeien (CAGR) met 7 procent, 6.7 procent en 7.6 procent. Dit is ruwweg drie maal sneller dan de totale groei van de voedselconsumptie." zegt John David Roeg, Senior Consumer Foods
analist bij de Rabobank. "Voedingsproducenten zouden hun focus op biologische voeding moeten vergroten door ontwikkeling van nieuwe producten en merken of door herformulering van bestaande producten die helpen bij de groei van hun omzet. Dit zal ook hun positionering als verantwoord bedrijf
ondersteunen."

Voor meer informatie over het rapport:
John David Roeg: (johndavid.roeg@rabobank.com) Tel: 030 7121572
Sebastiaan Schreijen: (sebastiaan.schreijen@rabobank.com) Tel: 030 7123831

Informatie over biologische voeding in Nederland zie infographic en persbericht naar aanleiding van een onderzoek door GFK in opdracht van de Rabobank.