161026 Advertentie Noorderkrant 26 oktober 2016




De advertentie in de krant

Actieve vereniging gezocht

Kan uw vereniging wel een zakcentje gebruiken? Dan is dit misschien iets voor u!

Voor de inname van kerstbomen op oudejaarsdag (zaterdag 31 december) en maandag 2 januari 2017 zijn wij op zoek naar een vereniging met actieve leden. Met een kleine inspanning kunt u EUR 150,00 verdienen voor de verenigingskas.

Wat is de bedoeling?
Op oudejaarsdag en op 2 januari, van 10.30 - 15.00 uur, staat er een container op het Dorpsplein in Ten Boer. Inwoners van de gemeente Ten Boer kunnen hierin hun afgedankte kerstboom deponeren. Per ingeleverde boom ontvangt de brenger EUR 1,00.

Taak van de verenigingsleden is om toezicht te houden, hand- en spandiensten te verlenen en om de euro's uit te betalen. Na afloop moet de omgeving van de container `veegschoon' worden opgeleverd. Bij de container staat een schaftkeet als schuilgelegenheid.

Verenigingsleden die hiervoor worden ingezet moeten minimaal 18 jaar zijn.
Kan uw vereniging dit geld goed gebruiken? Meldt u dan aan. Dit kan met een mailtje aan (f.van.der.ploeg@tenboer.nl)
Bij meerdere aanmeldingen wordt er geloot. De geselecteerde vereniging ontvangt voor 1 december van ons de bevestiging.

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 4 november.

Praathuis in de bibliotheek

Bekijk de advertentie

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Ontheffing:

* Rock Avond! 29-10-16, Cafe de Witte Brug, Woltersum (17-10-2016)

Omgevingsvergunning:

* In werking hebben inrichting bedrijf, Huizinga'slaan 5 & 7, Ten Boer (11-10-2016)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur (vrije inloop) en van 13.00 tot
17.00 uur (op afspraak). Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 27 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het plangebied omvat het hele grondgebied van de gemeente, behalve dat van de dorpskern Ten Boer en de acht andere dorpen.

Doel van het plan is het oude bestemmingsplan voor het buitengebied te vervangen door een nieuw plan dat de actuele situatie vastlegt inclusief de inmiddels vergunde bouwprojecten.

De bouwmogelijkheden voor agrarische bedrijven zijn iets verruimd, waarbij duidelijke agrarische bouwvlakken zijn getekend. Ook zijn er regels opgenomen voor de bescherming van archeologische en landschappelijke waarden in het buitengebied alsook voor karakteristieke gebouwen. Het
ontwerpbestemmingsplan wijkt op een aantal onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 5 maart tot en met 15 april 2015.

Behalve op het gemeentehuis kunt u het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.tenboer.nl/digitale-balie/digitale-bestemmingsplannen. Het is tevens te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0009.BP025Buitengebied-ow01.
De digitale planbestanden zijn beschikbaar op plannen.groningen.nl/ro-online/TenBoer/plannen.

Vanaf 27 oktober tot en met 7 december 2016 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.
U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de gemeentelijke website www.tenboer.nl onder Digitale balie, Digitaal Loket, Bouwen en Wonen, Zienswijze indienen op bestemmingsplan Buitengebied. U vindt dan een formulier waarin u uw adresgegevens en uw zienswijze kunt invullen en dit
digitaal kunt verzenden naar de gemeente. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.
Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 7274.

Daarnaast worden op het gemeentehuis twee inloopdagen gehouden. U kunt daar gebruik van maken als u uw vragen of bezwaren wilt bespreken met een medewerker van de gemeente. Ook kunt u eventueel dan een mondelinge zienswijze indienen.

De inloopdagen worden gehouden op woensdag 2 november en vrijdag 25 november, telkens van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Het Koopmansplein - belangrijk centrum voor Ten Boer en omgeving

161026 Koopmansplein fotoRond het Koopmansplein in Ten Boer zijn veel winkels en voorzieningen gevestigd. Maar blijft dit ook zo? Komen de winkels en voorzieningen voldoende tegemoet aan de wensen van het publiek?

Mist u iets in het aanbod? Hoe kunnen we het Koopmansplein nog aantrekkelijker maken als koopcentrum?

In opdracht van de gemeente wordt er een toekomstvisie voor het plein opgesteld. `Hoe maken we van het Koopmansplein een toekomstbestendig winkelgebied'. Dat is de uitdaging waar we voor staan: ondernemers, gemeente en u.

Over die toekomstvisie willen wij graag met u van gedachten wisselen. U wordt dan ook van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst op

Donderdag 3 november a.s. vanaf 19.15 uur
Dorpshuis Ten Boer

Wat is er nodig om het Koopmansplein te laten floreren? Wat moet er anders of beter? Zodat u zich (weer) verbonden voelt met het winkelcentrum in Ten Boer. Een centrum, waar we als dorp TROTS op mogen zijn.
Samen met adviesbureau Erwin Mulder gaan wij hierover graag met u in gesprek.
Dus: tot donderdag 3 november a.s. in het dorpshuis aan de Sportlaan in Ten Boer.

UITNODIGING
Meepraatavond over de gemeentelijke herindeling en dorpsvisies

Inwoners van de gemeente Ten Boer,
Wij nodigen u van harte uit voor een `meepraat' avond op

Dinsdag 8 november
Buurhoes, Gaykingastraat 17 Ten Boer
Inloop vanaf 19.30 uur. Programma vanaf 19.45 uur

Deze avond is een vervolg op de dorpenronde die wij in het voorjaar hebben georganiseerd. En een vervolg op de informatieavond in augustus over de vraag hoe de nieuwe gemeente er na de herindeling volgens u uit moet komen te zien.

Tijdens de dorpenronde ging het vooral over de dorpsvisies. Een blik op de toekomst voor alle dorpen in de gemeente. En het ging over de kansen en bedreigingen van de herindeling met Groningen (en Haren).

Na die dorpenronde is er door veel mensen hard gewerkt. Veel dorpsbesturen zijn klaar met hun dorpsvisie. En het herindelingsontwerp Groningen-Haren-Ten Boer ligt inmiddels ter inzage.

De meepraatavond. Wat gaan we doen?

Herindeling

* We beginnen met een animatiefilmpje over de belangrijkste onderwerpen uit het herindelingsontwerp: bestuurlijke en ambtelijke nabijheid, voorzieningen, dienstverlening en ruimte. Na de film kunt u hier vragen over stellen.

* We vervolgen met een film waarin met externe deskundigen wordt gesproken over de kansen en bedreigingen voor de nieuwe, grote gemeente. Ook na deze film is er gelegenheid om vragen te stellen of om in discussie te gaan.

* Na deze films nodigen wij u uit om een zienswijze te schrijven op het herindelingsontwerp. Er zijn bestuurders en ambtenaren aanwezig om u hierbij eventueel te helpen.

Het herindelingsontwerp gemeentelijke herindeling

Het herindelingsontwerp ligt ter inzage tot half november. Tot die tijd heeft u de gelegenheid om een zienswijze in te dienen. In een zienswijze kunt u uw bedenkingen tegen de herindeling verwoorden, u kunt uw zorgen onder de aandacht brengen. Maar ook als u warm voorstander bent van de
herindeling, kunt u dit aangeven. Eind november bespreekt de gemeenteraad het herindelingsontwerp, met de zienswijzen.
Alle informatie over de herindeling vindt u op: www.herindelingghtb.nl

Dorpsvisies
Na het blok over de herindeling komen de dorpsvisies aan de beurt. Na een korte terugblik op het `hoe en waarom' krijgt elk dorp de gelegenheid de highlights uit zijn dorpsvisie toe te lichten.
Aansluitend overhandigen de dorpsvoorzitters hun dorpsvisie aan de burgemeester.

Arno van der Heijden neemt ons weer bij de hand, op dezelfde aansprekende, vermakende manier als hij dit eerder deed. De opzet van de avond is `interactief'. Oftewel: iedereen doet mee.

Wij ontmoeten u deze avond, als betrokken inwoner van de gemeente Ten Boer, heel graag. De koffie en thee staan klaar.
Dus: heel graag tot 8 november in het Buurhoes in Ten Boer.

Een vriendelijke groet:
Uw gemeentebestuur van Ten Boer.