Renovatie sluis `t Hemeltje (bij Nederhorst den Berg)


Op 7 november starten aannemer en gemeente gezamenlijk met de renovatie van sluis `t Hemeltje. De fietsbrug wordt voorzien van een nieuw houten dek. Het stalen geraamte waar het houten dek op rust, wordt kaal gemaakt en opnieuw gecoat. Dit gebeurt om milieu technische reden niet ter plaatse
maar elders in een hal.

De aanslaglijsten van de sluisdeuren worden vervangen. Daarna worden de houten deuren gebreeuwd waarmee de kieren tussen de planken met touw en teer worden dichtgemaakt om de naden waterdicht te maken.

Medewerkers van het team Vastgoed en Installaties van de gemeente nemen het onderhoud van de elektrische en mechanische installatie voor hun rekening.

Scheepvaartverkeer gestremd

De werkzaamheden duren van 7 november tot en met 15 december. Gedurende die periode is het scheepvaartverkeer tussen het Hilversums kanaal en de Vecht (v.v.) gestremd. Amsterdam en Utrecht zijn gedurende deze periode via deze route dus niet te bereiken.

Langzaam verkeer

Om de doorgang voor het langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) te garanderen komt naast de sluis een noodbrug te liggen.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden kan contact opgenomen worden met het team Vastgoed en Installaties van de gemeente Hilversum: tel. (035) 629 2628.