Heembouw krijgt opdracht om het kantoor van Applikon Biotechnology uit te breiden

25 oktober 2016

De wereldleider op het gebied van het ontwikkelen en produceren van geavanceerde bioreactorsystemen Applikon Biotechnology groeit aanzienlijk. Het huidige kantoor dat in 2013 door Heembouw is opgeleverd, voldoet qua ruimte niet meer aan de huidige behoefte van Applikon Biotechnology. Daarom heeft Heembouw de opdracht gekregen om het gebouwoppervlak te verdubbelen waarbij zowel het kantoor als de bedrijfshal worden uitgebreid. In week 42 is na gunning, direct gestart met de engineering van het project. Met de tekeningen van architect CePeZed als onderlegger, wordt het gehele gebouw in een BIM model in 3D uitgetekend en ook virtueel opgeleverd. In januari 2017 start de uitvoering en op 1 juni 2017 wordt de uitbreiding opgeleverd.

Gedurende de uitvoering blijven de werkprocessen van Applikon Biotechnology hun doorgang vinden. Om dit in goede banen te leiden worden diverse communicatietools ingezet om de werknemers van Applikon Biotechnology bij de voortgang van de uitbreiding te betrekken. Zij worden tijdig geïnformeerd over de geplande werkzaamheden. Het afstemmen van de werkprocessen van zowel Applikon Biotechnology en Heembouw zorgt voor meer begrip en betrokkenheid tijdens de realisatie.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de strategische partners van Heembouw: Roodenburg Installaties en Pruisken Elektrotechniek.