Scholieren Technasium bezoeken Watermanagementcentrum Nederland | Rijkswaterstaat

Scholieren Technasium bezoeken Watermanagementcentrum Nederland

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 25 oktober 2016- Laatste update: 25 oktober 2016 12:52 uur

De leerlingen van het Technasium van het Helen Parkhurst- college in Almere kregen in september een opdracht van Eras Wijkhuizen, projectleider nieuw peilbesluit van Rijkswaterstaat: zoek creatieve oplossingen voor de nadelige effecten van het peilbesluit.

Door deze opdracht, die binnen 3 maanden wordt afgerond, maken de leerlingen actief kennis met de waterwereld.

Ter voorbereiding op hun werkstuk bezochten de leerlingen op 4 oktober jongstleden het Watermanagementcentrum Nederland van Rijkswaterstaat in Lelystad om kennis op te doen over waterpeilen en waterstanden in Nederland.

Hier kregen de leerlingen een rondleiding van Lisette van Wezep en Tamara Verboom van het Watermanagementcentrum. 'Het zijn ontzettend geinteresseerde leerlingen, die al over veel kennis van water beschikken', aldus Van Wezep. 'Ze stelden slimme vragen.' Aan het eind van de rondleiding namen de leerlingen deel aan een quiz met vragen over het Watermanagementcentrum. Het winnende team ontving een Dopper-waterfles.

De middag sloot af met een vragenuurtje samen met Ton de Vrieze, specialist watermanagement. De leerlingen probeerden De Vrieze antwoorden te ontfutselen die zij nodig hebben voor hun opdracht. De Vrieze: 'Ik was verrast door de hoeveelheid vragen en het enthousiasme dat leeft onder de leerlingen. De meeste vragen gingen over de waterstanden en de effecten van laag en hoogwater. Het was een geslaagde middag voor de leerlingen die de opdracht heel serieus nemen.'

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de pagina IJsselmeer: zoetwatervoorraad op peil.

Meer nieuws

* Meer nieuws IJsselmeer: zoetwatervoorraad op peil