Nominatie voor "Mooiste Natuurgebied"


Zoals u wellicht heeft gezien in De Wereld Draait Door, of inmiddels hebt gehoord, is het Nationaal Park Heuvelrug genomineerd voor de publiekscampagne `Mooiste Natuurgebied". Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op.

Nominatie

De Heuvelrug is een uniek aaneengesloten gebied met hoge natuurwaarde. De Heuvelrug ligt letterlijk in de achtertuin van miljoenen Nederlanders en vormt het grootste aaneengesloten bosgebied van de Randstad. Het is een eeuwenoud natuurgebied dat zich onderscheidt door haar rijkheid en
verscheidenheid in natuur en cultuur waar u fantastisch kan recreeren, wonen en ondernemen. Groen is het Goud van de Heuvelrug! Al ruim 100 jaar werken publieke en private krachten samen om de rijkdom aan natuur en cultuur in deze regio te behouden en te ontwikkelen. Burgers, ondernemers,
natuurorganisaties, landgoederen en overheden, met daaromheen duizenden vrijwilligers. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug is sinds 2003 een Nationaal Park, de rest van de Heuvelrug wil daar nu bij aansluiten. Er wordt gewerkt aan een groot natuurgebied van Grebbeberg tot aan het Gooimeer.
Door op het Nationaal Park Heuvelrug te stemmen als mooiste natuurgebied van Nederland helpt u mee aan het behoud en duurzame ontwikkeling van de karakteristieke natuur, de landschappen en het erfgoed van de Heuvelrug.

Stemmen op Nationaal Park Heuvelrug voor de publiekscampagne `Mooiste Natuurgebied" kan t/m 31 oktober.