Inbrekers aangehouden


Inbrekers aangehouden

Laatste update:
28-10-2016 | 11:12

IJmuiden - Op donderdagochtend kon de politie drie inbrekers inrekenen door de oplettendheid van een krantenbezorger. De verdachten zijn mannen van 25, 35 en 23 jaar oud uit Beverwijk, Zoetermeer en Wijk aan Zee. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Vanaf 05.00 uur belde een krantenbezorger enkele malen met de politie omdat hij verdacht personen had rond zien lopen bij onder anderen een woning in Velsen-Zuid. De politie ging ter plaatse en zag dat twee mannen met een kruiwagen heen en weer liepen, waarbij gereedschap vanuit de kruiwagen
in een auto werd geladen. Uiteindelijk stapte een van de verdachten in de auto en reed weg. De tweede man werd door een andere auto opgepikt.

De politie bracht, na een korte achtervolging, beide auto's tot stoppen. De in totaal drie inzittenden werden aangehouden. De politie nam de auto's en het in de auto's aanwezige gereedschap in beslag.

Inmiddels heeft de eerste gedupeerde zich gemeld voor het doen van aangifte. Hierbij ging het om een inbraak in een schuur.

De politie roept eventuele andere slachtoffers op om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

2016239384