Aanhouding verdachte opruiing en belediging bij kermisterrein


Aanhouding verdachte opruiing en belediging bij kermisterrein

Laatste update:
28-10-2016 | 17:39

Ametrsfoort - De politie heeft op vrijdag 28 oktober een 15-jarige Amersfoort in zijn ouderlijk huis aangehouden op verdenking van opruiing en het beledigen van agenten.

4e verdachte

De jongen wordt verdacht van opruiend gedrag bij het kermisterrein aan het Eemplein op woensdagavond 26 oktober. Daarbij zou hij zich beledigend hebben uitgelaten richting agenten.

Die avond zorgde een groep jongeren voor overlast bij de kermis op het Eemplein. Door jongeren werd met vuurwerk gegooid tussen het kermispubliek. Aangezien dit gevaarlijke situaties opleverde, besloten agenten een van de raddraaiers aan te houden. Hierop keerde de groep zich tegen de politie
waarbij met vuurwerk en stenen werd gegooid. Op de Grote Koppel bleek van enkele woningen een ruit ingegooid. Agenten hielden die avond in totaal drie personen aan voor opruiing en het afsteken van vuurwerk.

De 15-jarige jongen is dus de 4e aanhouding in dit onderzoek. Hij is vanmiddag verhoord en blijft voorlopig vast zitten. De politie zal meer aanhoudingen gaan verrichten.