Inbrekers aangehouden na herkenning op camerabeelden


Inbrekers aangehouden na herkenning op camerabeelden

Laatste update:
29-10-2016 | 11:20

Veendam - Het Groningse woninginbraken-team van de politie heeft op woensdag 26 oktober een 36-jarige man en een 42-jarige man, beiden uit Veendam, aangehouden voor een woninginbraak in Veendam. Dit was het resultaat na samenwerking tussen de politie en burgers.

Aangifte

Er werd aangifte gedaan van een woninginbraak in nacht van zondag 21 op maandag 22 augustus 2016 in een woning aan de Eems. Bij deze inbraak was de gehele woning doorzocht en zijn verschillende spullen door de inbrekers meegenomen. In de woning was door de bewoners een bewakingscamera
geplaatst. Op de beelden van deze camera waren de verdachten vastgelegd.



Onderzoek camerabeelden

Nadat de beelden beschikbaar waren zijn deze eerst intern binnen de politie getoond. De verdachten werd niet herkend door agenten. Daarna zijn de beelden, na overleg met het Openbaar Ministerie (OM), geplaatst op politie.nl om deze zaak met behulp van het publiek op te lossen. Dankzij het
plaatsen van dit bericht via verschillende media hebben wij ruim 20 tips binnen gekregen van burgers. Door deze tips konden beide verdachten worden aanhouden.

Proces-verbaal

De verdachten werden na overleg met het OM vrijdagavond 28 oktober weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Samenwerking en veiligheid

Het doorgeven van informatie die de politie kan helpen bij het werken aan een veiliger Nederland kan altijd op verschillende manieren:

* 0900-8844
* Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
* Meldformulier op politie.nl
* Politie app