uitreiking 2 koninklijke onderscheidingen za. a.s. in Vorden

Burgemeester Marianne Besselink reikt koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Ellenkamp uit Vorden en mevrouw Wessels uit Wichmond op 29 oktober a.s.

Uit handen van burgemeester Marianne Besselink ontvangen mevrouw Gerda Ellenkamp uit Vorden en mevrouw Lieske Wessels uit Wichmond een koninklijke onderscheiding. Zij worden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt om ca. 16.00 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst van de VVV in het restaurantgedeelte van De Herberg in Vorden.

Mevrouw Ellenkamp en mevrouw Wessels maakten zich op diverse manieren verdienstelijk voor de plaatselijke samenleving.

Mevrouw Ellenkamp verricht diverse werkzaamheden voor de Hervormde gemeente Vorden: het verzorgen van kleding voor de musical, liturgisch bloemschikken, de organisatie van het kerkepad, open kerk voor toeristen, voorlichtig op basisscholen, koffie schenken, het bestuurslidmaatschap van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk en de gezinsdienstcommissie. Daarnaast is zij sinds 1991 gastvrouw in de winkel van VVV Bronckhorst en verzorgt zij de agenda op hun website.

Mevrouw Wessels is sinds 1991 gastvrouw in de winkel van de VVV Bronckhorst. Daarnaast is zij collectecoördinator voor de Nierstichting. In de periode van 1994 tot 2015 vervulde zij de functies van bestuurslid, penningmeester en voorzitter van gymnastiekvereniging Willen Is Kunnen (WIK) in Wichmond.

Het mag duidelijk zijn dat beide dames zich hiermee geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van hun activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheidingen geleid.

Voor het bovenstaande geldt een embargo tot en met 29 oktober 2016 16.30 uur!

Als persrelatie bent u van harte welkom om tijdens de uitreiking van de onderscheiding op 29 oktober aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 26 oktober 2016