Verdachten beroving snackbar ook vervolgd voor overval op bus en cof..


Twee 16-jarige jongens uit Utrecht en Zeist die 26 september zijn aangehouden voor een overval op een snackbar in de Koekoekstraat in Utrecht, worden ook verdacht van betrokkenheid bij een overval op een lijnbus en een poging overval op een coffeeshop.

De overval op de bus vond plaats op de Donaudreef in Utrecht in de nacht van 11 op 12 augustus van dit jaar. De verdachten beroofden de chauffeur van zijn geldlade en zijn tas. Het OM verdenkt dezelfde overvallers ervan op 25 september, behalve de snackbar aan de Koekoekstraat, ook geprobeerd
te hebben een coffeeshop aan de Steynlaan in Zeist te overvallen. Daarbij is een verdachte naar binnen gegaan, terwijl de andere in de auto bleef wachten. In de coffeeshop werd een medewerker toegeschreeuwd geld te overhandigen, maar er werd geen daadwerkelijke buit gemaakt.

Bij de delicten bedreigden de verdachten de slachtoffers met een veerdrukpistool. Bij de overval op de bus werd daarnaast ook met een bijl gedreigd.

De verdachten zijn vandaag verschenen bij de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland, waar de officier van justitie een verlenging van de voorlopige hechtenis met dertig dagen heeft gevorderd. De raadkamer doet naar verwachting vrijdagochtend uitspraak.

Deel dit op

*