Uitvoering parkeertaken Arnhem naar parkeerbedrijf P1


Uitvoering parkeertaken Arnhem naar parkeerbedrijf P1De gemeente Arnhem gaat vanaf 1 januari 2017 de uitvoering van parkeertaken uitbesteden aan parkeerbedrijf P1. Het gaat hierbij onder meer om het beheer van de gemeentelijke parkeergarages en parkeerhandhaving. De gemeente blijft eigenaar van de parkeergarages en parkeerautomaten.
De parkeertaken die P1 vanaf 1 januari 2017 gaat uitvoeren voor de gemeente Arnhem zijn: het beheer van de gemeentelijke parkeergarages Arnhem Centraal, Musis en Rozet, het straatparkeren, de verlening van parkeervergunningen, de parkeerhandhaving in het gereguleerd gebied, de toegangverlening tot het voetgangersgebied en de handhaving van het voetgangersgebied. De parkeerhandhavers van de gemeente zullen ook blijven handhaven op fout parkeren.

P1

P1 Holding is een landelijk opererende dienstverlener op het gebied van parkeren. P1 is in meerdere gemeentes actief. De gunning aan P1 is het resultaat van een openbare Europese aanbesteding waarvoor in totaal vier partijen hebben ingeschreven. Het is de bedoeling dat P1 de werkzaamheden op 1 januari 2017 overneemt.

Ruimte aan externe partijen

Arnhem besteedt uitvoering van parkeertaken uit omdat de de gemeente zich meer wil richten op de regierol en ruimte wil geven aan externe partijen om hun specifieke deskundigheid in te zetten om taken efficiënt uit te voeren en de dienstverlening te verbeteren. P1 zal ook bijdragen aan toekomstige ontwikkelingen zoals de verdergaande digitalisering.
Publicatiedatum: 10 november 2016
Uitgelicht