Medailles voor 250 Mali-gangers

Medailles voor 250 Mali-gangers

7 november 2016 - 14:39

Ruim 250 Nederlandse militairen ontvangen op donderdag 10 november de Herinneringsmedaille Internationale Missies. Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Rob Bauer reikt de medailles uit in de Brabanthallen in Den Bosch.

De militairen namen deel aan de VN-missie in Mali (MINUSMA), en maken deel uit van het Joint Support Detachement, het Genie Taak Team en het helikopterdetachement.

Om inlichtingen te verzamelen heeft het helikopterdetachement meerdere operaties uitgevoerd in de omgeving van Gao, Ansongo, Menaka en Kidal. Het Genie Taak Team en het Joint Support Detachement ondersteunden de inlichtingeneenheden, zodat andere eenheden hun werk konden doen.

De inlichtingen die de Nederlanders verzamelden, verschaften de MINUSMA-leiding een gedetailleerd beeld over de situatie ter plekke. Mede aan de hand van de informatie over bijvoorbeeld de aard, samenstelling en positie van gewapende groeperingen zijn operaties gepland en uitgevoerd. Dit alles ten behoeve van het vredesproces.

De Herinneringsmedaille Internationale Missies wordt toegekend aan militairen die ten minste 30 dagen onafgebroken aan een vredesoperatie hebben deelgenomen. De medaille wordt in aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s uitgereikt.