Hinder op A4, A9 en A10 door werkzaamheden A9 Badhoevedorp | Rijkswaterstaat

Hinder op A4, A9 en A10 door werkzaamheden A9 Badhoevedorp 4 tot 16 december 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 01 december 2016- Laatste update: 01 december 2016 09:42 uur

Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie BadhoeverBogen werken aan de omlegging en verbreding van de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp.

hinder_A9_knptBadh_groot1280640

Van zondag 4 tot en met vrijdag 16 december wordt gewerkt aan het aansluiten van de nieuwe A9 richting Amstelveen op de huidige A9 en daarom rijdt het verkeer richting Amstelveen in die periode via een tijdelijke slinger onder knooppunt Badhoevedorp door. Dit geeft naar verwachting vertraging op de A9. Om de drukte bij het knooppunt te beperken, is er een omleiding voor verkeer vanaf de A10 West richting A9 Amstelveen/Aalsmeer via de A10 Zuid en de A2. Weggebruikers moeten tijdens de ochtend- en avondspits rekening houden met 15-30 minuten vertraging plus extra omrijdtijd.

Hinder en omleidingsroutes

Van zondag 4 tot en met vrijdag 16 december rijdt verkeer over de A9 vanaf knooppunt Raasdorp in de richting van Amstelveen via een tijdelijke slinger onder knooppunt Badhoevedorp door. In de nacht van 3 december op 4 december legt de aannemer deze bypass aan en is de A9 richting Amstelveen tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp gesloten. Ook is de verbindingsboog A4 Schiphol naar A9 Amstelveen dan dicht. Verkeer wordt omgeleid via de nieuwe A9 naar A10 Zuid en A2.

Om de hinder tijdens de twee weken te beperken wordt verkeer vanuit Amsterdam richting Amstelveen/Aalsmeer omgeleid via de A10 West en de A2. Daarnaast staat er een extra berger stand-by om te zorgen dat in het geval van een ongeval of een auto met pech, de blokkade snel wordt weggehaald. Rijkswaterstaat monitort de verkeerssituatie continu en neemt extra maatregelen als dat nodig is.

Werkzaamheden

Om de nieuwe A9 bij knooppunt Badhoevedorp aan te sluiten op de bestaande A9, moet er veel werk verricht worden. Denk aan asfaltwerkzaamheden, plaatsen van vangrails en verlichting en het aanbrengen van markering op het wegdek. Na deze werkzaamheden kan op vrijdagavond 16 december het eerste deel van de omgelegde A9 van Raasdorp naar Amstelveen open. Eerder die dag gaat de verbindingsboog naar de A4 en Schiphol weer open voor verkeer.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9, waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) voert de werkzaamheden uit. Meer informatie is te vinden op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.