Doe mee met Samen voor de voedselbank

S O N , 4 N O V E M B E R 2 0 1 6

Doe mee met Samen voor de voedselbank

Veel Brabanders maken gebruik van de voedselbank. Omroep Brabant wil hen steun bieden en organiseert daarom voor de 3e keer ‘Samen voor de voedselbank’. De actie is van maandag 5 december tot en met donderdag 15 december. Omroep Brabant roept iedereen met een geschikte locatie op om een inzamelpunt te worden. Zo kunnen er overal in Brabant producten ingezameld worden.

Kerst is voor veel Nederlanders een gezellige periode, maar niet voor iedereen. In Nederland leven 35.000 huishoudens onder de armoedegrens. Het is voor deze mensen elke dag weer een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. De voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading en dus hebben ze een beetje hulp nodig.

Omroep Brabant roept iedereen op om tussen maandag 5 en donderdag 15 december 2016 iets te geven uit een lijst van acht lang houdbare producten. De lijst bestaat uit pakken koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, suiker en langhoudbare melk. Het doel is om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de Brabanders die het zo goed kunnen gebruiken. Het zijn producten waar ze een langere periode iets aan hebben.

Inzamelpunten

Om het inleveren makkelijk te maken roept Omroep Brabant iedereen met een geschikte locatie op om inzamelpunt te worden. Een (sport)school, winkel, of kantoor, elke locatie in Brabant kan een inzamelpunt worden. Het inzamelpunt zet op (vooraf afgesproken) eigen tijden de deur open. De producten die ingezameld worden hoeven niet in een koeling bewaard te worden. Alle inzamelpunten komen op een overzichtelijke digitale kaart: www.omroepbrabant.nl/inzamelpunt.

Hoe meer inzamelpunten, hoe beter. Dan is er altijd een inzamelpunt in de buurt. Zo waren er vorig jaar bijna 70 particuliere inzamelpunten verspreid over de provincie. Naast de inzamelpunten kunnen producten ook ingeleverd worden bij de studio van Omroep Brabant in Son. Ook rijdt de ‘Voedselbank-karavaan’ weer door de provincie, met de truck van het Facilitair Bedrijf Defensie én onze mobiele radiostudio. Elke dag doet de truck een andere plaats in Brabant aan en worden de producten in ontvangst genomen.

Meehelpen met acties

Naast een inzamelpunt worden is het ook mogelijk om een actie te bedenken en uit te voeren. Met vrienden, schoolgenoten, ouders, collega’s of in de buurt. De radio- en tvverslaggevers van Omroep Brabant trekken erop uit om aandacht te besteden aan de leukste acties.

Een inzamelpunt worden of meehelpen met de actie? Neem dan contact op met het voedselbankteam via (voedselbank@omroepbrabant.nl) of op 06-20247703. Op www.omroepbrabant.nl/voedselbank is de komende periode meer informatie terug te vinden over de inleverpunten en de data van de truck.