Winterstop onderhoudswerkzaamheden A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens | Rijkswaterstaat

Winterstop onderhoudswerkzaamheden A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 05 december 2016- Laatste update: 05 december 2016 13:28 uur

Vanaf 29 augustus 2016 heeft Rijkswaterstaat diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in beide rijrichtingen van de A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens.

De resterende werkzaamheden worden stilgelegd tot april 2017 in verband met het vroege invallen van de winter in november.

Winterstop noodzakelijk

De werkzaamheden die nog gedaan moeten worden zijn weersafhankelijk, zoals asfalteren. Bij te lage temperaturen kunnen deze niet of zeer moeilijk worden uitgevoerd. Daarbij veroorzaken ze ook meer verkeershinder dan bij goede weersomstandigheden. Rijkswaterstaat legt daarom de werkzaamheden stil tot begin april 2017. Tot die tijd zijn er geen geplande verkeersmaatregelen en kan het verkeer alle rijstroken normaal gebruiken.

Werkzaamheden voorjaar 2017

De werkzaamheden worden hervat zodra de weersomstandigheden stabiel genoeg zijn. Dit zal rond april 2017 zijn, Rijkswaterstaat informeert hier tijdig over. De resterende werkzaamheden worden in 6 tot 8 weken uitgevoerd.

Werkzaamheden A77

De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de A77. Het gaat om onderhoud aan het wegdek, bruggen en viaducten.

Onderhoudswerkzaamheden

De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.