Ernstige verkeershinder rond Utrecht tijdens avondspits | Rijkswaterstaat

Ernstige verkeershinder rond Utrecht tijdens avondspits

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 09 december 2016- Laatste update: 09 december 2016 16:18 uur

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers rondom Utrecht voor ernstige verkeershinder tijdens de avondspits van vrijdag 9 december. Op de A27 is tussen Gorinchem en Utrecht ter hoogte van Lexmond een vrachtwagen door de middenberm gereden.

Richting Utrecht is de weg dicht en wordt verkeer via de vluchtstrook langs het ongeval geleid. Richting Gorinchem is de linkerrijstrook afgesloten en is alleen de rechterrijstrook open voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft in beide richtingen omleidingsroutes ingesteld, onder andere via knooppunt Deil (A12/A2 en vice versa). Met name op de routes richting Breda en 's-Hertogenbosch is het erg druk.

De bergingswerkzaamheden zijn in volle gang en duren naar verwachting nog tot na de vrijdagavondspits. Daarna moeten herstelwerkzaamheden aan de vangrail plaatsvinden, die mogelijk nog tot in de nacht duren.

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden, de omleidingsroutes te volgen en waar mogelijk het reismoment uit te stellen.