Publieksdagen Velsertunnel binnen paar uur volgeboekt | Rijkswaterstaat

Publieksdagen Velsertunnel binnen paar uur volgeboekt

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 09 december 2016- Laatste update: 09 december 2016 17:19 uur

De belangstelling voor de publieksdagen in de Velsertunnel is ongekend groot. Na start van de inschrijving waren de kaartjes voor het evenement op zaterdag 7 en zondag 8 januari binnen een paar uur uitverkocht. Meer dan 11.000 mensen schreven zich in.

Op het hoogtepunt van de inschrijving, die startte op donderdag 8 december om 13.00 uur, probeerden duizenden mensen tegelijk een kaartje te bemachtigen. De overweldigende belangstelling vergde het uiterste van het online boekingssysteem, dat regelmatig onbereikbaar was. Door een eerdere technische storing in een groot datacentrum begon de inschrijving een uur later dan gepland. Rond 15.00 's middags was het maximum aantal deelnemers bereikt.

Klaar achter computer

`We voelen ons heel erg vereerd met zoveel belangstelling', zegt omgevingsmanager Ilkel Taner van Rijkswaterstaat. `De Velsertunnel lijkt wel een bekende popster op tournee.' Taner begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn dat ze naast een kaartje grepen. `Er zijn veel mensen die voor de start van de inschrijving klaar zaten achter hun computer. Dan is het natuurlijk heel jammer als je uiteindelijk met lege handen staat. Maar meer dan 11.000 mensen in 2 dagen kunnen we niet veilig in de tunnel kwijt.'

Publieksdagen

De 2 publieksdagen in de Velsertunnel zijn de eerste keer dat mensen op hun gemak de vernieuwde tunnel van dichtbij kunnen bekijken. Tijdens het gratis evenement geven Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint tekst en uitleg bij al het werk dat de afgelopen maanden in de tunnel is verzet. Ook voor kinderen is het leuk door de Velsertunnel te wandelen. Er staan onder meer zware bouwmachines tentoongesteld.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de publieksdagen in de Velsertunnel, kijk dan op onze projectpagina Velsertunnel.